Bakanlık yalanladı ama... Onlarca kişi otobanda böyle bırakıldı

İçişleri Bakanlığı Afganistan Türkiye'ye kontrolsüz göç akını olduğu iddialarını yalanlasa da çok tartışma yaratacak görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 17.07.2021 - 12:12
Bakanlık yalanladı ama... Onlarca kişi otobanda böyle bırakıldı
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Afgan uyruklu kişilerin İran üzerinden kontrolsüz biçimde ve geniş kitleler halinde Türkiye'ye giriş yaptığı iddialarının "algı çalışması" olduğunu öne sürmüştü.

Sosyal medyada paylaşılan yeni bir görüntü, Türkiye'ye yönelik kontrolsüz göç iddialarını yeniden alevlendirdi.


Niğde – Ankara Otoyolu üzerinde kaydedildiği belirtilen görüntüde, insan kaçakçılarının TIR dorsesinde taşıdıkları onlarca kaçak göçmeni yol kenarında bıraktıkları görülüyor. 

CHP'DEN SOYLU'YA: UYUMA!

Öte yandan iddialarla ilgili CHP'den iktidara çağrı geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Twitter üzerinden "Ülke yolgeçen hanına döndü İçişleri Bakanlığı uyuyor… Suriyeli, Afgan vs. her yerde! Uyuma!" diye seslendi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Niğde Valiliği, ilde 100 göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatıldığını, şu ana kadar 74'ünün yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada "16.07.2021 günü ilimiz Ankara -Niğde Otoyolu Hasaköy Mevkii civarında yaklaşık “100” düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine ilimiz Jandarma Komutanlığı görevlilerince söz konusu şahıslara yönelik yakalama çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar “74” düzensiz göçmen yakalanmış ve işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir. Arazide ve çevre köylerde olduğu değerlendirilen geri kalan düzensiz göçmenleri yakalama çalışmaları devam etmektedir. Şahısları bölgeye getiren tırın sahibi gözaltına alınmış, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gelişmeler ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler