Bakanlıktan kayıp çocuklarla ilgili açıklama

Erzurum'da 10 Haziran'dan itibaren kendisinden haber alınamayan Sedanur'un bulunduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan kayıp sekiz yaşındaki Eylül'le ilgili "olay aydınlatılmıştır" açıklaması geldi. Eylül'ün babası babası İbrahim Y. ise "Şu an bir bilgi yok" dedi.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 14:00
Abone Ol google-news

Erzurum'da 10 Haziran'dan beri haber alınamayan 17 yaşındaki Sedanur Ç. bulundu. Sedanur'un İzmit'te bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Türkiye Ağrı’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla’ya odaklanmışken diğer kayıp aileleri de seslerini duyurmaya çalışıyor. Semanur ve Eylül'ün bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Yasin’den 815 gündür haber yok.

Sedanur: Sizi çok özledim

ERZURUM'da 10 Haziran'dan beri haber alınamayan Sedanur Ç.'nin (17) erkek arkadaşı ile İzmit'e gittiği ortaya çıktı. Kayıp haberleri üzerine annesini cep telefonu ile arayan Sedanur Ç.'nin, "Ben iyiyim. Sizi çok özledim" dediği öğrenildi.

Merkez Palandöken ilçesi Yenişehir semtinde oturan Zeynep (42)- Memduh Ç. (49) çiftinin 4 çocuğundan biri olan Sedanur, 10 Haziran günü kursa gitmek için evden çıktı. Akşam eve dönmeyen açık lise öğrencisi Sedanur'un ailesi, kendi imkanları ile kızlarını aradı ancak bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, polise başvurdu. Sedanur yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Kayıp olduğu haberleri üzerine ailesinin durumunu görüp üzülen genç kız, anne Zeynep Ç.'yi cep telefonu ile arayarak kendisinin iyi olduğunu ve onları çok özlediğini söyledi. Kızının İzmit'te olduğunu öğrendiklerini belirten anne Zeynep Ç., "Şimdi eşim ve kardeşlerim ile birlikte İzmit'e gidip Sedanur'u getireceğiz. Çok mutluyum. Dünyalar benim oldu" diye konuştu.

Eylül ile ilgili son dakika açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan 22 Haziran'dan beri kayıp olan sekiz yaşındaki Eylül vakası ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Bazı basın yayın organlarında yer alan 4 kayıp çocuktan; Erzurum’dan kaybolan S.Ç. bulunmuş, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kaybolan Eylül Y. olayı aydınlatılmıştır." denildi.

Bakanlığın açıklamasının devamı şöyle;

Ağrı’da kaybolan Leyla ve Konya’da kaybolan Yasin Ş.’nin bulunması için  İçişleri Bakanlığı’nca halihazırda arama faaliyetlerini sürdüren ekiplere takviye olarak jandarma ve emniyet birimlerinden 20 personel görevlendirilmiş olup, kayıp çocuklarla ilgili arama çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

'ŞU AN BİR BİLGİ YOK'

Kayıp Eylül Yağlıkara'nın babası İbrahim Yağlıkara, kızı için İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarına konuştu. Baba Yağlıkara, "Şu an bir bilgi yok. Haber gelse ilk önce bana gelir. Binbaşı bizzat 'Ben kendim bilgilendireceğim seni' dedi. Böyle bir şey yok şu an. Güzel bir haber bekliyoruz. Hayırlı bir haber olacak. İnşallah hepimiz birden güleceğiz" dedi.
Bu arada Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer köye gelerek, baba İbrahim Yağlıkara ve ailesi ile görüştü.

<haber-dikey:1010228>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler