Bakış açısının önemi

Hollywood'un efsanevi senaristlerinden Pulitzer ödüllü Horton Foote'un senaryosunu yazdığı dram, herşeyin bakış açınıza bağlı olduğunu, bakış açınızın yaşamınızı olumlu ya da olumsuz ölçüde etkileyeceğini başarılı bir vurguyla aktarıyor.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 21:00
Abone Ol google-news

ABD’nin güney eyaletlerinden Durham kasabası sessiz, dingin, gençlerin kalmak istemediği, ekonomik çöküntü yaşayan bir kasabadır. Bu unutulmuş, yazgısına terkedilmiş kasaba birgün Teksaslı bir işadamının, Gus Leroy’un gelmesiyle aniden değişiverir.

Babası tütün taciri olan, Durham’dan ve doğduğu evden hiç ayrılmamış yaşlı bayan Georgina’nın deposunu kiralayan Gus oraya tehlikeli atık varillerini koyar. Kasabalıları bu zehirli atıklar sayesinde yaşamlarının değişeceğine inandıran, kimsenin işşiz kalmayacağı güvencesini veren Gus’a bayan Georgina’nın yeğeni Willa karşı çıkar. Bayan Georgina’da deposundaki atıkların büyük bir tehlike yarattığını öğrenince orayı kiraladığına pişman olur, deposunun bir an önce boşaltılmasını ister.


Tüm kasabalılar bu ölümcül atıkların yaşamlarına ne gibi maddi olanaklar getireceğini tartışmaya başlarlar. Eski değerlerin yitimi, yeni değerler, kasabadan kente göç, geçmiş, gelecek, kuşak farkı, umut, vicdan, sorumluluk, inanç, kurulan düşler temalarını sorgulayan filmde Bayan Georgina’da Ellen Burstyn, Gus Leroy’da Colin Firth yetkin yorumlar sunuyorlar.


Main Street (Ana Cadde)

Yönetmen: John Doyle

Oyuncular: Colin Firth, Ellen Burstyn, Patricia Clarkson, Orlando Bloom,Amber Tamblyn, Andrew McCarthy/2009, 90 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler