Balıkesir de karıştı

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi üyelerinden Levent Korkut ve Ahmet Gündoğdu önceki gün Balıkesir’de geniş katılımlı eylemle protesto edildi.

Yayınlanma: 04.05.2013 - 07:24
Abone Ol google-news

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi üyelerinden Levent Korkut ve Ahmet Gündoğdu önceki akşam saatlerinde kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Gaziler, şehit aileleri, ADD, TEMA, Eğitim-İş, ÇYDD, BAÇEV, Kamu-Sen gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise toplantıya çağrılmadıklarını belirterek dışarıda protesto gösterileri yaptı. CHP, MHP ve İP’liler de otelin önüne Türk bayraklarıyla geldi. Kalabalığın giderek büyüdüğünü gören polis, barikatlar kurdu.

Akiller toplantısına gelen bazı eski ülkücülerin otelin önünde kurt işareti yapması bir anda ortalığı karıştırdı. MHP’li ve ülkücü gençler barikatları aşarak otele yürümek istedi. Polis, protestoların yoğunlaşması üzerine kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Ancak gazla dağılan kalabalıklar yeniden otelin önünde buluştu. Olayların durulmasının ardından gazeteciler toplantıya alındı.

Toplantıya sivil toplum kuruluşlarının değil isimlerin çağrılması ve çoğunun Memur-Sen’e yakın kişilerden oluşması dikkat çekti. Toplantının yapıldığı sırada protesto eylemi yine başladı. Polis ikinci kez biber gazlı operasyon yaptı. Gazdan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı. Gazın evlere kadar girdiğini belirten vatandaşlar polise tepki gösterdi. Olaylar sırasında Balıkesir-Bursa karayolu da bir süre trafiğe kapandı. Akiller polis eşliğinde otelden çıkabildiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler