Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne büyük ilgi

İzmir'de düzenlenen "9. Balkanlılar Halk Dansları Festivali" törenle başladı.

Yayınlanma: 02.12.2013 - 11:13
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen festivalin açılışı için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başlayan festivalda katılımcı 12 Balkan ülkesinin halk dansları toplulukları renkli görüntüler oluşturdu.

Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün talimatıyla 1935 ve 1936 yıllarında iki kez gerçekleştirilen festivali yıllar sonra yeniden hayata geçirdiklerini ve son 7 yıldır da geleneksel olarak düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.

Balkan ruhunu İzmir'de yaşatan festivalin, dostluk ve barış havasına önemli katkılar sağlamakta olduğunu belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Bizzat Atatürk'ün talimatıyla iki kez düzenlendikten sonra uzun yıllar ara verilen Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ne 7 yıldır ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu festival, aynı coğrafyayı paylaşan ulusların kardeşliklerini ve dostluklarını paylaştığı, farklı melodiler ve halk oyunlarının birbirini tamamladığı önemli bir platformdur. İnanıyoruz ki, kültürlerin kaynaşacağı bu anlamlı etkinlik, barışa ve dostluğa her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulan günümüz dünyası için, anlamlı ve kalıcı bir örnek olacaktır"

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlığında başlattığı festivale sahip çıkarak, bu mirası yaşattığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından ev sahibi ülke Türkiye adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Zeybek ekibi ilk gösteriyi yaptı.

Daha sonra, festivale katılan ülkelerin halk danslarından oluşan ekiplerin yöresel kıyafetleriyle katılım gösterdiği kortej, Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar yürüdü, etkinlik burada oluşturulan festival alanında konuk ülkelerin halk oyunu gösterileri ile devam etti.

Öte yandan kortej yürüyüşü sırasında bir gazetecinin "CHP'li bazı İzmir milletvekillerinin büyükşehir belediye başkan adaylığına soğuk baktığı" haberlerini de cevaplayan Kocaoğlu, "Haberim yok. Şu anda eğleniyoruz" karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler