Barak: Bir hata oldu

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Uğur Çelikkol'a yönelik ''yakışıksız'' davranışla ilgili olarak, ''Dışişleri Bakan Yardımcısı zannediyorum özürlerini iletmişti. İnanıyorum ki bir hata oldu'' dedi.

Yayınlanma: 17.01.2010 - 15:46
Abone Ol google-news

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Ankara'daki ziyaretleri çerçevesinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile bir araya geldi. Gönül'ün Barak'ı askeri törenle karşılamasının ardından, yaklaşık 1 saat baş başa görüşme gerçekleşti.

Gönül ve Barak görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarının ardından her iki bakan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barak, bir gazetecinin, ''Ziyaretiniz öncesinde bir koltuk krizi yaşanmıştı. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un açıklamaları devam etti. 'Büyükelçiyi sınır dışı ederiz' şeklinde. Sizin değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna, ''Dışişleri Bakan Yardımcısı zannediyorum özürlerini iletmişti. İnanıyorum ki bir hata oldu'' yanıtını verdi. Barak, ''Bugün Sayın Büyükelçi ile de görüştüm. Diplomatik ilişkilerin her zaman diplomatik kurallara göre işletilmesi gerekir. Biz de uluslararası diplomatik kurallara bağlıyız. Diplomatik faaliyetlerimizi bu standartlar çerçevesinde yürütüyoruz'' diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Gönül ise İsrail'li bir gazetecinin, ''Son yaşanan gelişmelerin ışığında İsrail halen stratejik bir müttefik olabilir mi?'' sorusuna, ''Biz aynı bölgede yaşıyoruz. 'Komşu' demiştim. Ortak sınırlarımız olmasa da aynı çıkarlarımız var. Aynı çıkarlara sahip olduğumuz sürece birlikte çalışacağız. Çıkarlarımız bu şekilde yönlendirdiği sürece her alanda işbirliği yapmak isteriz'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler