Başarının sırrı tekrar

Temel Eğitimden Orta Öğrenime Geçiş sınavlarına sayılı günler kala öğrencilere eksiklerini gidermek için uzmanlardan öneriler.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 22:13
Abone Ol google-news

Temel Eğitimden Orta Öğrenime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilki 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Sınavlara, yaklaşık 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisi girecek. Öğrencilerin, kalan süreyi en doğru biçimde değerlendirmeleri, eksiklerini tamamlamaları için dikkat etmeleri gereken noktalar var.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu üyesi ve eğitim uzmanı Hatice Yılmaz’ın son haftalar için önerileri şöyle:

- Talim ve Terbiye Kurulu’nun sayfasından sınava gireceğiniz her dersle ilgili sınavda sorumlu olduğunuz ünite konu ve kazanımlar çizelgesini bilgisayarınıza masa üstüne kaydedin.

- İşlediğiniz her konu ile ilgili hangi kazanımlardan sorumlu olduğunuzu masa üstüne indirdiğiniz bu belgelerden inceleyin.

- İşlediğiniz her konu ile ilgili MEB’in odsgm.meb.gov.tr/ kurslar/ internet sitesinde yayımlanan örnek soruları çözmeyi ihmal etmeyin.

- Öğrenmek için çalışmayı alışkanlık haline getirin.

- Öğrendiğiniz konularla ilgili soru çözmenin veya sınav olmanın amacı eksik bilgilerinizi bulup gidermektir. Sınavlarda çok başarılı olmak istiyorsanız kendi kendinize yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu öğrenmek için çaba harcayın. Konu ile ilgili konuyu tekrar edip çaba harcadığınız halde çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorun.

 

Öğrenmek için çalışın

- Doğru çözümünü öğrendiğiniz her yanlış sorunuzun benzeri beş soru daha çözerek bilginizi pekiştirin.

- Okula işlenecek konuları en az iki defa okumuş, anlayamadığınız bölümleri işaretlemiş ve konu ile ilgili aklınıza takılan soruları yazmış olarak gelin. Aksi halde işlenecek konu ile ilk defa derste tanışmış olursunuz ve öğrenemezsiniz.

- Ders derste öğrenilir. Dersi dikkatle izleyin ve anlamadığınız bölümleri sormaktan çekinmeyin.

- Sınıftaki örnek soru çözümlerini mutlaka kaydedin.

- Eve döndüğünüzde ilk işiniz o gün işlenen derslerin tekrarını ve ödevlerini yapmaktır. Tekrar yapmak için konuyu ve aldığınız notları gözden geçirmeniz yeterlidir. Bu işlemden sonra ödevlerinizi çok kısa sürede yapabildiğinizi göreceksiniz.

- Öğrenmenin püf noktası tekrar ve ödevlerin dersin işlendiği günün akşamı yapılmasıdır.

- O gün öğrendiğiniz konularla ilgili son işiniz öğrendiğiniz bilgileri pekiştirmek üzere konu ile ilgili sınavda sorumlu olduğunuz edinim ve kazanımları da dikkate alarak soru çözmektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler