'Başbakan hakkında fezleke düzenlensin'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu hakkında yasal işlem yapması ve fezleke düzenlenmesi için çağırıda bulundu.

Yayınlanma: 14.09.2010 - 07:59
Abone Ol google-news

YSK tarafından haksız oy temin etmek amacıyla propaganda çalışması yapan Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunun yapıldığını hatırlatan Kart, "Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün bu nitelikteki bir eylem ve ihlali ilgili ve sorumlu Bakan'ın talimatı olmadan ya da himayesi olmadan yerine getirmesi mümkün değildir. Bu sebeple YSK'nın ilgili Bakan olan Veysel Eroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönünden de yasal işlem yapılması ve fezleke düzenlenmesini talep etmesi gerekir" dedi.
 

YSK'yi göreve çağırdı

Yazılı bir açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, belediyelere hibe olarak verilen çöp toplama araçlarının anahtar teslimi için düzenlenen ve Başbakan'ın da katıldığı törenlere, haksız oy temin etmek amacıyla servis araçlarının geciktirilmesi yoluyla kamu çalışanlarının toplantıya katılmalarının zorunlu kılınması sebebiyle, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü hakkında YSK tarafından yasal işlem yapılması 6 Eylül 2010 tarihli dilekçe ile talep edildiğini ifade etti.

YSK'nin, 26 Ağustos 2010 tarih - 652 sayılı kararıyla Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiğini belirten Kart, şöyle dedi:
"YSK'nın inisiyatif kullandığı ve sorumluluk üstlendiği ender kararlardan birisiyle karşı karşıyayız. Ancak bu kararda da, YSK görev ve sorumluluğunun gereğini bihakkın yapmamıştır.Zira, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün, bu nitelikteki bir eylem ve ihlali ilgili ve sorumlu Bakan'ın talimatı olmadan ya da himayesi olmadan yerine getirmesi mümkün değildir. Bu sebeple YSK'nın ilgili Bakan olan Veysel Eroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönünden de yasal işlem yapılması ve fezleke düzenlenmesini talep etmesi gerekirken, yine görev ve sorumluluğunu yerine getirmekten kaçınan bir YSK kimliği karşımıza çıkmıştır. YSK bu konuda bir kez daha uyarılacak ve görevini yapmaya davet edilecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler