'Başbakan, içte de dışta da kulaklarını hukuka kapatmış'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kendi yargısını oluşturmaktan başka bir şey düşünmediğini ve içte de dışta da gözlerini, kulaklarını hukuka, 143 yıllık hukuk birikimine, tecrübesine kapattığını'' söyledi.

Yayınlanma: 10.05.2011 - 10:54
Abone Ol google-news

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştayın kuruluşunun 143. yıl dönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yüksek yargının, iktidarın hedef tahtasında bulunduğu ifade etti. Kılıçdaroğlu, mesajında, şunları kaydetti: ''Kendi yargısını oluşturmaktan başka bir şey düşünmeyen Başbakan, içte de dışta da gözlerini, kulaklarını hukuka, 143 yıllık hukuk birikimine, tecrübesine kapatmış bulunuyor. AB dahil, ABD dahil yargı çevreleri, hukukçular diyor ki: Masumiyet karinesi kural, tutuklama istisna iken Türkiye'de tersi oluyor. Ülkemizdeki saygın ve seçkin hukukçular diyor ki: Gerekçesiz, ucu açık tutuklama kararları insan hak ve özgürlüklerine darbe vuruyor, basın baskı altında, basılmamış kitap toplatılıyor, özel hayat, haberleşmenin gizliliği diye bir şey kalmadı. Bunlar, hukuk tanımaz iktidarın umurunda değil. Danıştay 143 yıldan beri koca bir çınar gibi işte bu ve benzeri olumsuzluklara direne direne geldi. Hukuk devletini savundu ve savunmaya devam ediyor. AKP iktidarı, işte bu direnişi kırmak istiyor. Liyakate saygı göstermeden, hukuku ayaklar altına alarak yapılmak istenen düzenlemeler, belli bir görüşe ve ulaşılmak istenen hedefe göre planlanıyor. Biz, AKP'yi gelinen bu noktada bir kez daha sorumluluğa davet ediyoruz. Başbakana da diyoruz ki: Bizi dinlemiyorsun, hukuku dinle, hukukçuyu dinle, nasıl olsa günün birinde dinlemek zorunda kalacaksın. Bu duygu ve düşüncelerle 143 yıldan beri idarenin işlem ve eylemlerinin hukuka uygunluğunun denetleyen Danıştayın Başkan ve üyeleri ile idari yargı mensuplarını ve idari yargıda çalışanlarla birlikte tüm yargı mensuplarını, yargı çalışanlarını sevgiyle saygıyla selamlıyorum.''

 

'Engelliler, herkesle eşit fırsatlara sahip olacak'

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Sakatlar Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, CHP olarak engellilere karşı himayeci yaklaşımları reddettiklerini ifade ederek, "CHP iktidarında Sosyal Devlet olmanın gereği olarak engelli yurttaşlarımıza engellikten doğan ilave giderlerini karşılamaları için her ay sürekli bir sakatlık aylığı ödenecek" değerlendirmesinde bulundu.

İktidara geldiklerinde engellilerin her türlü bilgiye, mekana ve imkana erişimlerinin önündeki engeller kaldırılacağını, yaşamlarını hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bağımsız olarak sürdüreceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Engelliler, karar alma süreçlerine de etkin bir biçimde katılacaklardır. Söz veriyoruz, 13 Haziran 2011 tarihinde başlayacak halkın iktidarında; BM Engelli Hakları Sözleşmesindeki bütün haklar eksiksiz olarak yaşama geçirileceği gibi, engelli yurttaşlarımızın hakları ihlal edildiğinde bireysel başvuru haklarını düzenleyen B. M. Sözleşmesinin ek ihtiyari protokolü derhal onaylanacaktır. Sosyal Devlet olmanın gereği olarak engelli yurttaşlarımıza engellikten doğan ilave giderlerini karşılamaları için her ay sürekli bir sakatlık aylığı ödenecektir. Ayrımcılığa karşı mücadele yasası mutlaka çıkarılacaktır. Korumalı işyerleri yasası çıkarılarak ağır derecedeki engelli yurttaşlarımızın emeği ekonomimize kazandırılacaktır. Bakım sigortası yasası çıkarılacak; yoksulluk kriteri gözetilmeksizin bakıma muhtaç tüm yurttaşlarımıza ücretsiz bakım hizmeti sunulacaktır. Engellilerin üretim sürecine tam ve etkin katılımlarının önündeki engeller kaldırılacak; engelli kotaları tamamen doldurulacak; serbest çalışan ve kendi işini kuran engellilere vergi bağışıklığı ve kredi kolaylıkları sağlanacaktır. Fiziksel çevre ve kamu kullanım alanlarının hızla engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için gereken önlemler alınacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler