"Başbakan istifayı düşünüyor mu?"

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan sel felaketine işaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "bu kadar can kaybından sonra" istifa edip etmeyeceğini sordu.

Yayınlanma: 10.09.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergesinde, İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan sel felaketinde 31 yurttaşın hayatını kaybettiğini, onlarca yurttaşın ise hala kayıp olduğunu hatırlatan Erçelebi, Erdoğan'a "Yaptığınız açıklamalarda 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' sözünde olduğu gibi suçu halka yüklüyorsunuz. Medeni ülkelerde böyle durumlarda hükümet yetkilileri sorumluğu üstüne alarak istifa ederler" dedi. Erçelebi Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:
"Hükümette bulunduğunuz 7 yıl süresince kaç vatandaşımız ihmaller yüzünden can vermiştir?
Bu sel felaketinde can kayıplarına sebep olan çarpık kentleşmede sizin ve partinizin belediye başkanlarının payı da yok mudur?
Suçu halkın üstüne atmakla vicdanınızı mı rahatlatıyorsunuz?
Bundan sonra bütün yerleşim yerlerinde sel felaketlerinde yurttaşlarımızın can kaybı olmaması için hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?
Çarpık kentleşmenin önüne geçmek için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden görüş almayı düşünüyor musunuz?
Bu kadar can kaybından sonra istifa etmeyi düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler