'Başbakan, kaçma buraya gel'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, terörle ilgili genel görüşmenin yapılacağı gün Suudi Arabistan prensi için taziyeye gidecek Başbakan Tayyip Erdoğan'a, "1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun, 1991 doğumlu Mehmetçikler için Meclis'e gelmiyorsun" diye tepki gösterdi. İnce, Başbakan'a, "Kaçma buraya gel" diye çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 26.10.2011 - 10:53
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yapacağı taziye ziyaretini eleştirdi. Suudi Arabistan velihat prensine Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan İnce, "Cenazesi dündü. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve iki AKP'li milletvekili katıldı. Arınç, 'Başbakanımız da cenazede bulunmak istedi. Ama Aliyev'le İzmir'de programı olduğu için ben katıldım' dedi. Aliyev ile toplantısı için cenazeye gitmiyor, bugün ise taziyeye gidiyor. Başbakan Meclis'ten kaçıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın uçağının 14.30'da olduğunu belirterek, "Kaçma buraya gel" çağrısı yapan İnce, "Sen taziyeye yarın öbür günde gidebilirsin. 1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun 1991 doğumlu Mehmetçikler için Meclis'e gelmiyorsun" diye tepki gösterdi.
 

'Başbakan'a yazıklar olsun'

Başbakan Erdoğan'ın terörle ilgili genel görüşmenin ön görüşmelerine de katılmadığını hatırlatan İnce, "Bugün Meclis'te terörü konuşuyoruz. Ölümü, kanı, bombaları, mayını konuşuyoruz. Gencecik fidanların albayrağa sarılı tabutlarını konuşuyoruz. Milli iradeye saygısı yok. Başbakan, 'Meclis ne derse desin, ben bildiğimi okuyorum' diyor. Başbakan nerede? Bu ülkenin milletvekili vatandaşı olarak 'Yazıklar olsun' diyorum. Nereden kaçıyorsun. Niye gelip bilgi vermiyorsun. Oslo yerine Riyad'a mı gidiyorsun. Oslo görüşmelerini Riyad'da mı yapacaksın" dedi.

İki aylık çocuğunu Biga'da bırakarak Van'da öğretmenlik yaparken depremde hayatını kaybeden öğretmen Öznur Karaman'ın bir mektubunu okuyan İnce, "Bunlar ortada iken, -Allah rahmet eylesin- 80 yaşında, uzunca sürece de yaşamış bir dost devletin yöneticisi defnedilmiş, taziyeye üç gün sonra git. Başbakan Meclis'ten neden kaçıyor. Çağrım şudur. Yanlıştan dönmek erdemdir. Kaldırma o uçağı, gel Meclis'e bilgi ver" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler