Başbakan'a davaya destek yağdı

Basın meslek örgütleri, gazetemizin Başbakan Davutoğlu’na açtığı davaya destek verdi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da yasalara uyması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 04.04.2015 - 22:45
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenaze törenine gazetemizin de aralarında bulunduğu yayın kuruluşlarının alınmaması emrini kendisinin verdiğinin açıklamasının ardından gazetemiz tarafından açılan davaya basın meslek örgütleri de destek verdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay: Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a demokrasi, basın ve ifade özgürlüğünü birilerinin anlatması gerekiyor. Basın özgürlüğünü hiçe sayanlar ve meydanı boş sananlar, dersini almalıdır. Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı budur. Cumhuriyet Gazetesi’nin sonuna kadar arkasındayız.

 

Cumhuriyet haklı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş: Okurların neyi okuyup, neyi okumayacaklarına Başbakanlık makamı karar vermeye çalışmaktadır. Bunlar demokratik bir ülkede kabul edilemez. Cumhuriyet Gazetesi’nin açtığı bu dava haklıdır.

 

Hukuk herkesi bağlar

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç: Adaletin ve hukukun zedelenmesinin ne kadar vahim olaylara yol açtığı görülmüştür. Hukuk ve yasalar tüm vatandaşları bağlar. Cumhurbaşkanıda, Başbakanda yasalara uymak zorundadır. Yasaları ihlal ettiklerinde de bunun hesabını yargı önünde vermelidir.

 

Demokrasi çıkmaz

Basın Konseyi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Yücel: Basına yasak konularak halkın bilgilenme hakkının elinden alınmasına tanık oluyoruz. Bu tür baskılar, hükümetin kendine ilişkin gündemini hayata geçirebilmek amacıyla, başvurduğu kabul edilemez yöntemlerdir. Avukatlara, basına görevleri başında, zor kullanılıyor. Bu tablodan bir demokrasi çıkmaz.

 

Takipçisiyiz...

Basın Konseyi 2. Başkanı Murat Önok: Basın Konseyi olarak, basında ayrımcılığa karşı olduğumuzu ve çağdaş Türkiye söylemine yakışmayan antidemokratik uygulamalara son verilmesi çağrımızı yeniliyoruz. Hukuka aykırı akreditasyon uygulamasına karşı açılan davaları desteklediğimizin ve bunların takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.

Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya: Savcı yanlış operasyon sonucu şehit olmuş durumda. İyice sinirlendiler. AKP’nin zihniyetinde basının özgür olma anlayışı da zaten yok.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler