Baskı her yerde... Mersin'de Onur Haftası etkinliklerine tehdit

Mersin 7 Renk LGBTİ + Derneği, Eğitim-Sen salonunda basın toplantısı düzenleyerek “Eşitlik mücadelesinde kararlıyız” denildi.

Yayınlanma: 05.06.2017 - 23:32
Abone Ol google-news

Mersin 7 Renk LGBTİ + Derneği’nin 5-11 Hizaran’da düzenleyeceği Onur Haftası etkinlikleri Milat gazetesi, bazı internet siteleri, Memur Sen, bazı dernekler tarafından hedef gösterildi. Bazı sosyel medya hesaplarından yürüyüşe yönelik tehdit mesajları yayınlandı. Panellerin yapılacağı The Monard Otel, “Bizim için toplumun değer yargıları her zaman öncelikli olup, milletimizin görüşleri her şeyden önemlidir” diyerek etkinliğe yer vermedi. LGBTİ Derneği’nin Onur Yürüyüşü’ne de Mersin Valiliği’nden izin çıkmadı.

Onur Haftası Komisyonu adına konuşan Fırat Alper Gedik, “Milat gazetesinin yaptığı haberden sonra, İslami Analiz internet gazetesinde de hedef gösterildik. Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, MÜSİAD, AGD, Memur Sen, Cihannuma Derneği etkinlik yapacağımız mekanları ve oteli hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini tespit ettik. Bu yıl mozaik temasıyla bir kez daha temel hak ve özgürlüklerimizi talep etmeye, eşitlik için mücadele etmeye kararlıyız” diye konuştu. Etkinliklerin Eğitim-Sen salonunda yapılacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler