Baykam'dan 'Edward Munch'a saygı'

Ressam Bedri Baykam'ın "Edward Munch'a Saygı" adlı sergisi, Paris'ten sonra Ankara'da Siyah-Beyaz Sanat Galerisi'nde izleyenleri ile buluşacak.

Yayınlanma: 25.09.2010 - 06:51
Abone Ol google-news

Dışavurumculuğun Van Gogh ve Gauguin'le birlikte en önemli öncülerinden kabul edilen Norveçli ünlü sanatçı Edward Munch anısına, 13 adet 4-D yapıt gerçekleştiren Bedri Baykam, bu eserleriyle Munch'un yaşamını ve yapıtlarını irdeliyor. Son yıllarda Türkiye, Avrupa ve ABD'de sergilenen ve büyük ilgi toplayan Eserlerin yüzeyini lens tekniği ile olağandışı derinliklerle buluşturan sanatçı, bu sayede izleyiciyi baş döndürücü bir zaman yolculuğuna çıkartıyor.

"Edward Munch'a Saygı" sergisini altı ayda hazırlayan Baykam, yaptığı araştırmalar kapsamında Oslo'ya ve Munch'un atölyesinin de bulunduğu Aasgardstrand sahil balıkçı kasabasına giderek, Norveçli sanatçının "Ergenlik", "Madone", "Çığlık", "Yaşam Dansı", "Hasta Çocuk" gibi birçok yapıtını yeniden yorumladı. Munch'un çalkantılı ve iniş çıkışlarla dolu yaşamını irdeleyen ve yoğun bir duyarlılık ile ham yaratıcılığı buluşturan Baykam, izleyiciyi Norveçli öncünün içsel derinliliklerine taşıyor.

Sanatçının, "Edvard Munch'a Saygı" sergisi için, Harry Kampianne, Edward Lucie-Smith, Peter Selz, Hasan Bülent Kahraman, Mammade Kadreebux olmak üzere içinde beş ünlü sanat eleştirmenin ve Baykam'ın kendi yazılarının da bulunduğu Fransızca-İngilizce bir katalog da yayınlandı.

Fransa'da "Pinacotheque de Paris" Müzesinden sonra, Türkiye'de ilk kez Siyah Beyaz Sanat Galerisinde sergilenecek olan "Edvard Munch'a Saygı" serisinin yanı sıra Baykam'ın farklı 4-D çalışmaları ve 2000'li yıllarda yaptığı değişik serilerden tual çalışmalarından örnekler de 1 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler