BDP'li Yıldız'ı kadınlar ihraç etti

BDP; geçen Ramazan'da Bodrum'da kadın arkadaşıyla 2bira içerken' görüntülenen Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ı 'başka bir kadınla birlikteliğiyle eşine karşı psikolojik şiddet' uyguladığı gerekçesiyle, 1 yıl süreyle partiden uzaklaştırdı.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 08:23
Abone Ol google-news

BDP Disiplin Kurulu, geçen Ramazan ayında Bodrum’da bira içerken ve bir kadınla görüntüleri basına yansıyan Batman Milletvekili Bengi Yıldız hakkında verdiği kararla bir “ilk”e imza attı.

Disiplin kurulu, Bengi Yıldız’ın, “parti yönetiminden izinsiz tatil yapması”nın yanısıra, evli olduğu halde bir başka kadınla ilişkisi olmasını, “eşine karşı psikolojik şiddet” olarak nitelendirdi. Disiplin Kurulu, Yıldız’ın hem “eşine psikolojik şiddet” uygulaması hem de parti disiplinine aykırı davranışlardan dolayı 1 yıl boyunca “geçici ihracına” karar verdi.

Yıldız’ın ihracında parti yönetiminde oldukça güçlü olan “Kadın Meclisi” ve kadın yöneticilerin sert tavrı önemli oldu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuya ilişkin sorumuz üzerine, BDP’de tüzüğünde şiddetin sadece “fiziksel şiddet” olarak değerlendirilmediğini belirterek, “her türlü şiddet” tanımı yapıldığını ifade etti. Disiplin Kurulu’nun kararına kendilerinin müdahale yetkisi olmadığını belirten Demirtaş, Disiplin Kurulu’nun Yıldız’ın tavrını “eşine karşı psikolojik şiddet” olarak değerlendirdiğine dikkat çekti.

BDP’nin Meclis’in açıldığı 1 Ekim’deki yemin töreninde değil de geçen hafta içinde tek başına gelip yemin eden Yıldız, 1 yıl süreyle parti faaliyetlerine katılamayacak. Ancak BDP tüzüğünde “geçici ihraç” kararı verilen partilinin “partinin tüzük ve programına, diğer mevzuatına ve organların bağlayıcı kararlarına uyma yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacağı” hükmü olduğu için Yıldız yine BDP’nin disiplin kurallarına uymak durumunda kalacak.

Yıldız’ın geçici ihracıyla, BDP grubunun “resmi” milletvekili sayısı da 28’e düştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler