Belçika, maaşları donduracak

Küresel kriz sebebiyle oldukça zor günler geçiren ve tüm büyük bankalarını kurtarmak zorunda kalan Belçika hükümeti, 2009 ve 2010 yıllarında ücret artışını rafa kaldırmayı planladığı açıklandı. Ekonomistler, Belçika'nın bütçe açığının AB limitlerini aşmasından endişe duyduklarını belirttiler.

Yayınlanma: 31.10.2008 - 12:36
Abone Ol google-news

Küresel finansal krizde Fortis, Dexia ve KBC başta olmak üzere tüm büyük bankalarını kurtarmak zorunda kalan Belçika'nın 2009 ve 2010 yıllarında ücret artışını rafa kaldırmayı planladığı bildirildi.

Flemence yayınlanan De Morgen Gazetesi'nin Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, hükümetin en iyi ihtimalle 2009 yılı ortasına kadar sürecek ekonomik durgunluğu ve petrol fiyatları başta olmak üzere enflasyondaki gevşemeyi dikkate alarak, kamu çalışanlarının maaşlarına ve işsizlik ödeneklerine zam yapmayacağı belirtildi.

Belçika'da iş dünyası temsilcileri de işçilik maaliyetlerinin son yıllarda Almanya ve Fransa gibi komşu ülkelerden çok daha hızlı artmasından şikayet eden raporlar yayınlıyorlar.

Ekonomistler, son haftalardaki banka kurtarma operasyonlarında 20 milyar avroluk maaliyetin altına giren Belçika hazinesinin, gelecek yıl büyüme oranının yüzde 1'in altına düşmesi halinde bütçe açığında AB limitlerini aşacağı uyarısında bulunuyorlar.

Bu arada Belçika'da eylül ayında yüzde 5,5'e ulaşan enflasyon oranı, ilk tahminlere göre ekim ayında yüzde 4,7'ye geriledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler