'Ben değil kuzenim dövdü'

Gezi Direnişi sırasında Antalya’da müzisyen Mustafa Düştegör’ü sopa ve coplarla dövüp, öldü sanarak bırakan polisler hakkında açılan davada, Düştegör’ü dövdüğü kamera görüntüleriyle tespit edilen A.O.P, görüntülerdeki zanlının Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli aynı ismi taşıyan amcaoğlu olduğunu savundu.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 21:51
Abone Ol google-news

Kaleiçi’nde müzisyen Mustafa Düştegör’ü sopa ve copla döven polis A.O.P için “işkence” suçundan 18, 1 amir toplam 5 polis memurunun da “görevi kötüye kullanma” suçundan 6’şar ay hapis istemiyle açılan davaya Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya polisler A.O.P., H.Y,, S.S., B.Ş., A.S., B.Ş. ile şikâyetçi Mustafa Düştegör, her iki tarafın yakınları ve avukatları katıldı. Düştegör’ün avukatı Hakan Evcin, dayak ve yerde sürüklenme görüntülerine ilişkin Ulusal Kriminal Bürosu tarafından hazırlanan ve savcılık tarafından mahkemeye sunulan raporda, A.O.P.’nin Düştegör’e vurduğu ve sürüklediği, diğer 5 polisin de müdahale etmediklerinin tespit edildiğini belirtti.

 

Sanık polis: o ben değilim

Sanık A.O.P, olay gecesi Kaleiçi’nde görev yaptığını kabul etti ancak dayak ve işkence iddialarını reddetti. Görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını, hiçbir zaman saçlarını uzatmadığını, sakal bırakmadığını söyleyen A.O.P, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli aynı ismi olduğunu, olay mahallinde görevlendirilip görevlendirilmediğini bilmediğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki eyleme katıldığını belirten Mustafa Düştegör, polis müdahalesi başladıktan sonra Kaleiçi’ne kaçtığını ve bir polisin kendisini fark ettiğini, sanıklar arasında bulunmayan bir polisin yakasından tutarak, “Bunu nereye gönderelim” dediğini, birden fazla kişinin cop, sopa ve elle vurduklarını anlattı. Düştegör, 10 metre kadar yerde sürüklendiğini, kaşına gelen sert cisim darbesiyle bayıldığını ve hastanede kendine geldiğini dile getirdi. Duruşma, 2 Nisan tarihine ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler