"Benim verdiğim karara uymazsanız..."

1 Mayıs'ta kafasına atılan gaz bombası nedeniyle yoğun bakımda tedevisi süren 17 yaşındaki Dilan Alp için dün ''O bir militandır'' diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu geri adım atmıyor. Mutlu, bugün yaptığı açıklamada da "Ben faşist değilim. 'Benim verdiğim karara uymazsanız bu yaralanmalar ortaya çıkar'' dedi.

Yayınlanma: 03.05.2013 - 13:33
Abone Ol google-news

1 Mayıs'ta çıkan olaylarda başına isabet eden gaz bombası nedeniyle kafası kırılan 17 yaşındaki Dilan hâlâ yoğun bakımda. Dilan için  ''O bir militandır'' diye açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bugün CNN Türk'te yaptığı açıklamada yine 1 Mayıs'ta yaşanan polis şiddetini savundu. İstanbul Valisi Mutlu'nun konuşmasından satır başları:

Diyorlar ki vali yanlış hareket etti. Bir gün sonra bütün görüntülerle basının önündeyiz
Hedef gözetmiyoruz. Bizim çocuklarımız o balyalarla oyun oynaması gerekirken polise atıyorlar. Bakın marjinallerin gösteri alanına döner dedim, şiddet gününe dönüşür dedim. İşçi kardeşlerimi provoke edenler dedim. Bütün bu yaralıların, Dilan'ın Meral'in yaralanmasının nedeni onları provoke edenlerdir. Onlara bu çağrıları yapanlardır. Doğru olanı yapan bir idareciyim. Faşist ithamını kabul etmemb Susacak da değilim söyleyeyim. Asıl sıkıntı yaşatanlar benim verdiğim karara rivayet etmeyenlerdir. Benim verdiğim karara uymazsınız çıkıp meydanlara çağrı yaparsanız bu yaralanmalar ortaya çıkar. Hukuken benim kararımı uygulamak zorundalar. Beni mahkemeye verselerdi, şikayet etselerdi bu vali yürüyüş hakkımızı elimizden aldı diye. AİHM iyi bir hukuk birimi olarak 30 metrelik çukurlar risk taşıyor der. AİHM’e de başvursunlar bence


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler