Berfo ana son kez 'Cumartesi Anneleri'yle

Dün hayatını kaybeden Berfo Ana, Cumartesi Anneleri ile son kez buluşmak için Galatasaray Meydanı'na götürüldü.

Yayınlanma: 22.02.2013 - 09:51
Abone Ol google-news

Mide kanseri ve yaşlılığa bağlı nedenlerle dün vefat eden, 13 Eylül 1980'de gözaltında alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden ve kayıp yakınlarının ''sembolü'' olan ''Berfo Ana'' olarak tanınan 105 yaşındaki Berfo Kırbayır için ''Cumartesi Anneleri''nin toplandığı Galatasaray Meydanı'nda tören düzenlendi.
Törene, ''Berfo Ana''nın oğlu Mikail Kırbayır, kızları Fatma Gülmez, Filiz Batmaz, torunu Seval Gülmez ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Akın Birdal, Ufuk Uras, Ferhat Tunç, ''Cumartesi Anneleri'' ve kayıp yakınları katıldı.

Başucuna yazma bağlanan ve üzerine karanfiller serpilen ''Berfo Ana''nın tabutu, cenaze aracı ile Galatasaray Meydanı'na getirildi. ''Berfo Ana''nın tabutu, tören için oluşturulan üzerinde ''Unutmadın, Unutmayacağız. Benim annem cumartesi, Berfo Annem cumartesi'' yazılı kaideye konuldu.

Ellerinde ''Berfo Ana'' ve oğlu Cemil Kırbayır'ın fotoğraflarını taşıyarak törene katılanlar, ''Berfo Ana''nın çocuklarına ve yakınlarına taziyelerini sundu.

Törende konuşan Mikail Kırbayır, böyle bir zamanda kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, ''Annemin ölmeden önce son cümlesi de 'Beni oğlumun kemiklerini bulmadan gömmeyin' oldu. Annem, 105 yaşındaydı, 32 yılını oğlunu aramakla geçirdi. O, oğlunun bir kemiğine bile razıydı. Ancak bu konuda kendisine söz verenler bunu yerine getirmedi. Annemizin, Cemil'in kemikleri bulunmadan toprağa gömülmesine sebep olan herkesin hak ettikleri cezaları almaları için Kırbayır Ailesi olarak mücadele edeceğiz, bunu da buradan duyuruyoruz. Gözün arkada kalmasın, senin taşıdığın resmi taşımaya devam edeceğiz. Toprağın bol olsun'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından ''Berfo Ana''nın cenazesi, Üsküdar'daki Şakirin Camisi'ne götürüldü.

''Berfo Ana''nın cenazesi, Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyü'ne gönderilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler