Beşiktaş çeyrek finalde

Fortis Türkiye Kupası A Grubu'nda ilk iki maçını kazanan Beşiktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetle 9 puana ulaşarak kupada çeyrek finale çıkmayı garantiledi. Karşılaşmaya, oynanan futboldan çok 'Çarşı' grubunun protestoları damga vurdu. Çarşı grubu Filistin'e saldıran İsrail'i, Futbol Federasyonu'nu ve yayıncı kuruluşu protesto etti.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 19:26
Abone Ol google-news

Fortis Türkiye Kupası A Grubu'nda yer alan Beşiktaş İnönü Stadı'nda ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın 14. dakikasında Cafer Can'ın golüne engel olamayan Beşiktaş, galibiyete 16'da Serdar Özkan, 27'de Bobo ve 68'de Nobre'nin golleriyle ulaştı.

Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçına fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde yaklaşık 5 bin sporseverin izlediği karşılaşmaya İsrail'i, Futbol Federasyonu'nu ve yayıncı kuruluşu protesto eden 'Çarşı' grubu damgasını vurdu.

Beşiktaşlı taraftarlar, Gazze'ye saldırılarda bulunan İsrail'e tepkiliydi. ''Kahrolsun İsrail'', ''Filistin halkı yalnız değilsin'' diye slogan atan taraftarlar, ''Bebekler terörist değildir, teröristrail, Dayan Filistin'' pankartları astı. Tribünlerde Filistin bayrakları da dikkat çekti.

Çarşı'nın oturduğu kapalı üst tribünü boş bırakan ve boydan boya dev bir siyah bayrak açan Beşiktaşlı taraftarlar, Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş aleyhine tezahüratlar yaptı. Kapalı tribünde ''Bu oyunu biz bozacağız - Çarşı'' yazılı pankart açılırken, federasyon ve yayıncı kuruluş aleyhine tempo tutuldu.

Happy Birthday Pascal

Beşiktaşlı taraftarlar, sembol futbolcuları Pascal Nouma'yı da unutmadı. Taraftarlar, bugün doğum günü olan Nouma için ''Happy Birthday Pascal'' diye tezahüratta bulundu.


Gençler de unutulmadı

Kapalı tribünde, yılın ilk gününde Ankara'da doğalgaz kaçağı nedeniyle ölen 7 üniversiteli genç için ''Üniversiteli 7 gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz'' pankartı açıldı.

 

İsrail'e 'Karşı'

Beşiktaş'ın taraftar grubu ''Çarşı'' üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto amacıyla maçtan önce Barbaros Meydanı'nda yürüyüş yaptı.  'Tanka karşı taş, savaşa karşı büyük Beşiktaş', ''Savaşa karşıyız, Beşiktaşlıyız'' ve 'Dayan Filistin' sloganları atan Çarşı grubu adına yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'yi bir an önce terk etmesi istenirken, katliamlara sessiz kalan Avrupa'da kınandı. Nazım Hikmet'in şiirini okuyan grup olaysız şekilde dağıldı. (Fotoğraf: AA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler