Beşiktaş'ta miniklerin gözüyle futbol

Ressam Nihat Evren Derman'ın koordinatörlüğünde "Fair Play İçin 3-7 Yaş Gözüyle Futbol ve Beşiktaş" sergisi 23 Nisan- 23 Mayıs tarihlerinde Beşiktaş JK Müzesi'nde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 21.04.2012 - 10:48
Abone Ol google-news

Sergide, 150 minik sanatçı çalışmalarıyla yer alacak. 20 Eylül'de başlayan yedi aylık maraton sonunda, çocuklar futbolun ve Beşiktaş'ın kendileri için ne ifade ettiğini hayal güçleriyle süsleyerek izleyicilere sunacaklar. Beşiktaş JK Müzesi'nin çatısı altında yapılacak olan serginin hazırlıkları M.E.B. Arnavutköy Tolga Eti İlköğretim Okulu'nda devam ediyor. Çocukların büyük bir çoğunluğunun Yunanistan ve Bulgaristan göçmeni olması da sergiye ayrı bir renk ve anlam katıyor.
 
Beşiktaş JK Müze ve Tarih Kurulu Başkanı Zülal Gök sergiyle ilgili; "Türkiye'nin ilk spor müzesi olarak, sosyal ve öncü projeyi hayata geçirmenin heyecanı içindeyiz. Geleceğin centilmen taraftarlarını yetiştirmek için üzerimize düşen görevi yaparken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak örnek teşkil etmenin gururunu yaşamaktayız." dedi.

Resam Derman ise; “Yıllardır tribünlerdeki öfke ve şiddete tanıklık ediyoruz. Rakip takımın renklerini taşıyan reklam tabelalarının bile renklerini değiştirmeden sahalara giremediğini görüyoruz. Fanatizmin tavan yaptığı günümüzde, sadece eğitim şart, gençler eğitilmeli gibi sözlerle teorik çözümler üretiliyor. Bu proje sayesinde çocuklarımızın zihnine rakip takım sevgisini sanat aracılığıyla aşılayarak, bir anlamda teoriyi pratiğe dönüştürmeyi amaçladık. Beşiktaş adına resim ve maket çalışmaları yapan çocukların yarısı Fenerbahçe ve Galatasaray'a sempati duyuyor. Amacımız bu çocukların takımlarına olan bağlılığını koparmak değil, kendi takımlarıyla birlikte Beşiktaş'a da sempati duymalarını sağlamaktı. 150 çocuk, aile ve akrabalarla birlikte en az 1000 kişinin etkileşim halinde olması anlamına gelmektedir. On yıl sonra bu sergide yer alan FB ve GS taraftarı çocuklar tribünde maç seyrederken Beşiktaş'a karşı her zaman sempatiyle bakacaklar. En özel çocukluk anılarından biri BJK bünyesinde gerçekleşen koyu FB'li bir genç, İnönü'ye geldiğinde sizce koltukları kırarak sahaya fırlatıp; Beşiktaşlı futbolculara ve taraftarlara kin ve nefret besleyebilir mi?” diyerek sergide ürünleri yer alan projenin amacını dile getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler