Beşiktaş’taki terör saldırısına iş dünyasından tepki yağdı: Birlik zamanı

Beşiktaş’taki kanlı terör saldırısına iş dünyasından tepki yağdı. İş insanları, ‘Görüş ayrılıklarını bir kenara bırakıp birlik olalım’ çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 11.12.2016 - 23:19
Abone Ol google-news

İstanbul Beşiktaş’ta önceki akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükselirken, iş dünyası temsilcileri peş peşe mesajlar yayımlayarak terörü lanetledi. Açıklamalarda ‘birlik ve beraberlik’ çağrısı dikkat çekerken, İstanbullu 400 bin firmayı temsil eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) da, Dolmabahçe Camii önünde toplanarak ‘birlik yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte Meclis üyelerinin katıldığı yürüyüşe Türkiye Demokrasi Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halktan da katılanlar oldu. İş dünyası temsilcilerinden gelen tepki mesajları şöyle:

Hedef demokrasi

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Hisarcıklıoğlu: Terör, bizden canlar alabilir ama asla birlik ve beraberliğimizi, birlikte aydınlık yarınlara yürüme kararlılığımızı değiştiremeyecek. Türkiye, bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe ve geleceğe sahip, umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacak.

TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği): Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır.

TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu): İstanbul’un merkezi noktalarına düzenlenen saldırıların amacı vatandaşlarımız arasında huzursuzluk yaratmak ve ülkemizin birliğine zarar vermektir. Ancak saldırıların sorumluları bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir terör saldırısı ile sarsılmayacak güce ve bağlara sahiptir.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu: Artık toplum olarak tüm farklılıklarımızı ve ideolojilerimizi bırakıp, terörün yaratmak istediği şiddet iklimine karşı ‘ortak akılla, bir ortak duruş’ sergilemeliyiz. Terör nereden gelirse gelsin, insanlık dışıdır ve güçlü bir şekilde lanetlenmelidir. Birlik ve beraberliğimizi geliştirip, kenetlenmiş bir şekilde ülkemize yönelen şiddet sarmalını atlatacağımıza inanıyoruz.

YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Başkanı Ahmet Erdem: Teröre karşı her zaman birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek büyük önem taşıyor. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terörün sona ermesini ümit ediyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberlikle, terörün üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğuna inanıyoruz.

‘Tuzağa düşmeyeceğiz’

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hangi gruba mensup olursa olsun, vatanımızın istikbaline kasteden terörist odaklar ocaklara ateş düşürse de, bu topraklarda en son ocak sönmeden istikbalinden ödün vermeyeceğine ant içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacak.

İSO (İstanbul Sanayi Odası) Başkanı Erdal Bahçıvan: Milletçe derin bir üzüntü içinde olsak da terörün vahşi ve insanlık dışı tuzaklarına düşmeyeceğiz.

ATO (Ankara Ticaret Odası) Başkanı Gürsel Baran: Gün bizim güvenliğimiz için hainlere göğsünü siper eden, huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin yanında olduğumuzu dosta düşmana, tüm dünyaya gösterme günüdür.

ASO (Ankara Sanayi Odası) Başkanı Nurettin Özdebir: Bu saldırıları püskürtmek için milletçe birliğimizi korumak, görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü tehlike büyüktür.

‘Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar’

İHKİB (İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Dün olduğu gibi bundan sonra da yaşanabilecek terör eylemleri hiçbir koşulda birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, bizleri yıldıramayacak.

TGSD (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği) Başkanı Şeref Fayat: Bölgesinde tek demokratik ülke olan Türkiye’nin son dönemde siyasi ve ekonomik alanda köşeye sıkıştırılmak istendiğini ibretle izliyoruz. Türkiye devleti ve milletiyle bu oyunu bozacak güce, kararlılığa ve inanca sahiptir.

BMD (Birleşmiş Markalar Derneği) Başkanı Sinan Öncel: Alçak terör saldırıları, birbirimize daha da kenetlenmemize hizmet edecek, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir.

Üretmeye devam edeceğiz

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar: Türkiye, asla karanlık senaryoların platosu olmayacak, aydınlık yarınların örnek ülkesi olacaktır. Bu inancımızla çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz.

EİB (Ege İhracatçı Birlikleri) Koordinatör Başkanı Ünlütürk: Türkiye 78 milyonuyla birliktedir, bütündür. Bu terör saldırıları Türkiye’yi bölme amacına ulaşamayacaktır.

GSO (Gaziantep Sanayi Odası) Meclis Başkanı Topçuoğlu: Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Milletimiz bu zor günleri de birlik ve beraberlikle atlatacaktır. Bu cennet vatana kast eden terör eylemlerini ve arkasındaki şer güçleri lanetliyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler