Beyaz yakalılar stres altında

Çin'de "beyaz yakalı" olarak da bilinen iyi meslek sahibi üniversite mezunlarının yüzde 90'ının büyük stres altında olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 08:23
Abone Ol google-news

Çin Uluslararası Radyosunun Şinmin Akşam Haberleri gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Çinghua Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, artan konut, eğitim fiyatları, rekabet ortamı ve kalabalık şehir hayatının özellikle beyaz yakalıları büyük endişeye sürüklediği belirtildi.
Ülke genelinde 1960-1990 yılları arasında doğan memur, şirket yöneticisi, doktor, araştırmacı ve hukukçular arasında yapılan araştırmada, katılımcıların büyük çoğunluğunun aşırı baskı ve stres altında olduğu tespit edildi.

Şanghay'da adı açıklanmayan bir hastanenin verilerine göre, 2009-2010 yıllarında beyaz yakalıların yüzde 76,1'inin, bu yaş grubunda normalde görülenden daha fazla hastalandığı bildirildi.

Ülkede daha önce yapılan başka bir ankette de "beyaz yakalıların" iyi bir kariyer ve maaşa sahip olmalarına rağmen büyük şehirlerdeki hayat pahalılığı ve stres nedeniyle daha az maaşla küçük şehirlere "kaçmak" istediği ortaya çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler