Bilal’in Vakfı’na Trafo da beleş!

Oğul Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu vakfa 25 yıllığına verilen yurt binalarının trafo arazisi bile bedelsiz devredilmiş.

Yayınlanma: 26.12.2013 - 18:27
Abone Ol google-news

Türkiye'yi sarsan büyük rüşvet operasyonu kapsamında emniyetin teknik-fiziki takibine takılan ve tutuklanan işadamlarının kuryeler aracılığıyla milyonlarca lira aktardığı iddia edilen; Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı”na (TÜRGEV) bedelsiz verilen yurtla ilgili önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. AKP'li Fatih Belediyesi kız öğrenci yurdunu TÜRGEV'e devretmeden aylar önce aynı parsel içerisindeki iki alanda trafo yaptırılması için bedelsiz olarak BEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne tahsis etmiş. Yurt tüm bu işlemlerl tamamlandıktan sonra TÜRGEV'e devredilmiş. TÜRGEV ise ilginç bir adım atarak “Erdoğan'ın çok övündüğü Mevlekanapı Kız Öğrenci Yurdu”nun tanıtımını ve ismini internet sitesinden çıkardı.

Başbakan Erdoğan'ın sahiplendiği TÜRGEV'e devredilen yurtla ilgili Haziran 2013'te bir kıyak daha çekilmiş. İşte operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adli tedbir uygulanarak serbest bırakılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından onaylanan yazı: “İlgi dilekçe Fatih, Mevlanakapı Mahallesi, 355 pafta, 1409 ada, 9 parsel yapılacak Kız Öğrenci Yurt Binasının inşaat çalışması kapsamında, parsel içerisinde trafo binasının tahsisi talep edilmiştir. Söz konusu Fatih, Mevlanakapı Mahallesi, 355 pafta, 1409 ada, 9 parselde (2.50 x 2.50) metre ve (2.50 x 6.40) metre ebatlarında 2 adet beton köşk tipi Trafo Merkezi yeri olarak ayrılmasına ve bu alanın BEDAŞ  Genel Müdürlüğü adına bedelsiz tahsisi (devrine) hususunda Başkanlık Makamına yetki verilmesi için yazımız ve ekinin Belediye Meclisine havalesini tensiplerinize arz ederim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon