Bir ailenin çaresiz bekleyişi

ŞANLIURFA’da, 5 gün önce sulama kanalına düşen iki kardeşten 14 yaşındaki Mehmet Sınacı, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Suya düşen kardeşlerden cesedi geçen çarşamba günü bulunan Abdulbaki'yi toprağa veren yakınları, "Artık Mehmet'in hayatından umudumuzu kestik, tek isteğimiz cenazesini toprağa vermek" dedi.

Yayınlanma: 12.09.2014 - 12:10
Abone Ol google-news

Çamlıdere Mahallesi’nde çiftçilik yapan Sınacı Ailesi'nin çocukları Mehmet ile Abdulbaki geçen pazar günü kenarında oynadıkları sulama kanalına düşerek kayboldu. Güvenlik güçlerince başlatılan arama çalışmalarının ardından Abdulbaki Sınacı'nın cesedi çarşamba günü düştüğü yerden 20 kilometre uzaklıkta bulundu. Abdulbaki Sınacı'yı toprağa veren yakınları, kaybolan diğer çocukları Mehmet'in de bir an önce bulunmasını istiyor. Halen sulama kanalında devam eden arama çalışmalarından sonuç alınamazken, mahalle sakinleri de sulama kanalı güzergahında arama yaparak Mehmet Sınacı'ya ulaşmaya çalışıyor.

Günlerdir gözyaşı döktüklerini ve artık canlı bulunmasından umudunu kestikleri Mehmet Sınacı'nın cenazesini almak istediğini söyleyen yakınları, "Günlerdir aranıyor ama bulunamıyor. Artık yaşamından ümit kestik ve Mehmet'in cenazesini bulmak istiyoruz. Cenazesini kendisiyle birlikte ölen kardeşinin yanına defnedeceğiz. Günlerdir hala cenazeye ulaşılamadı, DSİ'den kanala verilen suyu kesmesini istiyoruz. Su kesilirse cenazemizi daha kolay buluruz" dedi.

Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı 10 çocuk annesi Zeliha Sınacı ise 20 yaşındaki oğlu Müslüm'ün 6 ay önce ortadan kaybolduğunu, peşinden 2 çocuğunun da sulama kanalında kaybolmasının üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Sınacı kardeşlerin amcası İbrahim Sınacı ise ağabeylerinin ardından 2 kardeşin sulama kanalına düşmesinin olay günü sulama kanalı kenarında hızla uzaklaşan bir otomobilin varlığından söz edilmesinin kendilerinde kuşku uyandırdığını ifade ederek, "Daha önce de bu 2 kardeşi kaçırmaya kalkışmışlar. Bu iki kardeşin aynı anda kaybolması birinin ölü bulunup, diğerinin bulunmaması bizleri kuşkulandırıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler