Bir polisin daha yargılanmasına başlandı

İstanbul Bahçelievler'de tartıştığı Cem İnci'yi tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memurunun yargılanmasına başlandı. Polis memurunun, müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 11:58
Abone Ol google-news

Bahçelievler'de tartıştığı Cem İnci'yi tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen polis memurunun müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru Mustafa Atasoy ile ölen Cem İnci'nin babası müşteki Zehni İnci katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Atasoy, evine gittiği sırada Cem İnci'nin sokakta kendisine neden baktığını sorarak, küfür ettiğini öne sürdü. Aldırış etmeden yürümek isterken önüne geçen İnci'nin küfürleri tekrarladığını ifade eden Atasoy, daha sonra üzerine doğru gelmeye başlayan İnci'yi polis memuru olduğunu belirterek hafifçe ittiğini söyledi.

İnci'nin bunun üzerine cep telefonuyla bazı kişileri aradığını ve ''Burada öldürülecek birisi var çabuk gelin'' dediğini savunan Atasoy, kısa süre sonra 4-5 kişinin koşarak kendisine arkadan yaklaştığını kaydetti.

Atasoy, bu sırada karşısındaki İnci'nin elini beline götürmesinden ve arkadan gelen kişilerin kendisini linç etmesinden korktuğu için silahını çekerek dolduruş yaptığını, İnci'nin de elindeki silahı tuttuğunu iddia etti.

İnci ile aralarında yaşanan boğuşmada silahın ateş aldığını savunan Atasoy, silahın patlaması sırasında kendi elinin tetikte olmadığını öne sürdü.

Duruşmada İnci ailesine baş sağlığı dileyen Atasoy, olayın ardından 155 Polis İmdat hattını aradığını belirterek, ''Öldürme ve yaralama gibi bir kastım yoktu. Ölen kişiyi ilk kez orada gördüm. Aramızda bir husumet yoktur'' dedi.

Müşteki Zehni İnci ise oğlu Cem İnci'nin vurulmasının ardından kendisine telefonla haber verildiğini anlatarak, ''Hastaneye gittim. Durumunun ağır olduğunu, çok kan kaybettiğini söylediler. Hastaneye polis memurları geldi, kan vermek istediklerini söylediler'' diye konuştu.

 

Tanık ifadesi

Duruşmada tanık olarak dinlenilen ve olay sırasında Cem İnci'nin yanında bulunan arkadaşı Recep Şelte ise olay günü birlikte yürürken İnci'nin ayağına bir kutu takılması üzerine ''Bütün pislikler beni mi buluyor?'' şeklinde söylendiğini belirtti.

Mustafa Atasoy'un da bu sırada İnci'ye ''Hayırdır bir şey mi söylüyorsun?'' dediğini ve silahını çıkardığını savunan Şelte, İnci'nin ''Sana bir şey söylemiyoruz'' diye karşılık vermesine rağmen sanığın silahını çıkararak, tabancayı atış yapacak duruma getirdiğini ileri sürdü.

Şelte, ölen İnci'nin kendisine ''Boş ver, biz eve doğru yürüyelim dediğini'' söyleyerek, ''İnci'nin koluna girdim ve yürümeye başladık. Sanık 'Durun gitmeyin ateş ederim. Ellerinizi havaya kaldırın' dedi. İnci de sanığa 'Sen kime ateş ediyorsun?' dedi'' şeklinde konuştu.

İnci'nin ardından annesini aramak için telefonunu çıkarttığını ve korunmak için elini sanığın tabancasına doğru uzattığı sırada silahın patladığını kaydederek, ''Sanık tetiği çekti silah patladı. Bana 'kaçma kaçarsan seni de kurban ederim' dedi. Çevreden insanlar yardım etmek istedi. Sanık izin vermedi. İnci o şekilde 45-50 dakika bekledi'' dedi.

Sanık avukatı Mustafa Haki Okuducu ise müvekkilinin olayın yaşandığı saatlerde ambulans çağırmadığına ilişkin iddialara açıklık getirmek üzere sanığın cep telefonu kayıtlarının istenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Olay

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 yıllık polis memuru Mustafa Atasoy'un sivil kıyafetle evine giderken Bahçelievler Mahmutbey Caddesi 17. Sokak'ta Ağustos ayında karşılaştığı Cem İnci ile aralarında arbede yaşanmıştı. Arbedede sonucu vurulan İnci, kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ölmüştü.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Atasoy'un, ''Kasten adam öldürmek'' suçunu düzenleyen TCK'nın 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler