“Biz yanarsak siz de yanarsınız“

Tüm dünyada bir akım yaratan, bir gençlik olayına dönüşen, milyonlarca hayranı olan, sosyal medyada en çok paylaşılan Açlık Oyunları’nın üçüncü bölümü Alaycı Kuş Bölüm 1, bireyle hükümet arasındaki ilişkiyi, paryalıktan isyana, sonra da özgürlüğe ulaşımı işliyor.

Yayınlanma: 03.04.2015 - 18:16
Abone Ol google-news

Üçüncü bölümde, bilinmeyen bölgeler keşfedilir, olaylar daha da karmaşıklaşır, karakterler değişik duygular yaşarlar, ikileme düşerler. Katniss Everdeen, Spartacus gibi kölelikten gladyatör konumuna geçer ve ayaklanmanın simgesine dönüşür.

İkinci bölüm Ateşi Yakalamak’ın finalinde arena altüst olmuştur, Peeta esir düşmüş, Katniss büyük bir devrimle karşı karşıyadır. Arenadan çıkan başkaldırı sokağa iner.. İmha edilen 13. bölgenin varolduğu anlaşılır, buradaki direnişçiler yıllardır yerlatında yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

Genç ana karakterler ergenlikten yetişkinlerin dünyasına geçerler, üstlendikleri sorumlulukları yerine getirirler. Katniss’in konumu değişir, küçük kızkardeşini kurtarmaktan öte birşey düşünmeyen genç kadın arenada yaşamda kalmaya çabalar. Önceleri kendini isyanın öncüsü olarak duyumsamayan, sorumluluk taşımak, liderlik istemeyen Katniss, Capitol’ün başkanı Bay Snow’un bölgesinde yaptığı soykırımı görünce dayanamaz. Katniss sonunda ne için savaştığını anlar, tümüyle değişip devrimin simgesine dönüşür. Olaylar gitgide yoğunlaşır, karmaşıklaşır, mitoloji gittikçe sertleşir.

Oyuncu Philip Seymour Hoffman’a adanan dramatik bilimkurguda, umut, irade, özveri, özgürlük, direniş, dayanışma, bedel ödemek, ödün vermek temaları başarıyla işleniyor. Filmin Özel Bölümler’inde fragman, çıkarılmış sahneler, fotoğraf galerisi, Lorde’nin seslendirdiği Yellow Flicker Beat adlı parçanın klibi, Insurgent (Kuralsız) filmine bir bakış, yönetmen Francis Lawrence ve yapımcı Nina Jacobson’ın yorumlarıyla filmi izleme seçeneği yer alıyor.

Hunger Games : Mockingjay- Part 1 (Açlık Oyunları: Alaycı Kuş- Bölüm 1) Yön: Francis Lawrence Oyn: Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Liam Hemsworth, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Natalie Dormer / 2014, 123 dakika, BirFilm.

Format: Dvd, BasOynat, Blu–ray.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon