"Bizi devam eden bir soruşturmanın parçası olarak görmeyin"

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, düzenlediği basın toplantında, ''Kimse bizi devam eden bir soruşturmanın bir unsuru olarak görmesin, göstermesin'' dedi.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantında, ''son günlerde sendikalarına yönelik basında yer alan haberleri'' değerlendirdi.

Sendikanın eski Genel Başkanı Mustafa Özbek'in Ergenekon davası kapsamında yargılanmasından hareketle ''sendikalarını, üyelerini, kamuoyu önünde hiç kimsenin küçük düşürmeye hakkı olmadığını'' ifade eden Kavlak, ''Bir linç kampanyası şeklinde devam eden yayınlar, sendikanın genel başkanı olarak şahsımı, genel yönetim kurulumuzu ve üyelerimizi son derece rahatsız etmiştir'' diye konuştu.

Sendika olarak hiçbir zaman Ergenekon soruşturmasının kapsama alanı içinde olmadıklarını anlatan Kavlak, şunları söyledi:
''Bundan sonra da olmayacağız. Biz, bu saldırıyı hak etmiyoruz. Bu şekilde anılmak istemiyoruz. Ergenekon ismiyle bilinen bir iddianameden alınan ve sadece saldırılara dayanılarak yapılan haberler, bizlerin kamuoyu nezdindeki itibarına yapılmış bir saldırıdır. Biz Türk Metal olarak bu iddianamenin içinde değil, tamamen dışındayız.
Sendikal faaliyetlerimiz nedeniyle bizi eleştirecek olan varsa, buyursun istediğini söylesin. Kimse bizi devam eden bir soruşturmanın bir unsuru olarak görmesin, göstermesin. Bu toplantının amacı Mustafa Özbek hakkında iddianamede belirtilen hususlara cevap vermek değildir. Konu yargıya intikal etiği için bu aşamadan sonra sadece yargı karar verecektir.''

Kavlak, ''sendika dışı faaliyetler'' şeklinde değerlendirilen tek kuruş harcamaları bulunmadığını da ifade ederek, şöyle konuştu:
''Mahkeme kararı olmamasına rağmen, iddia başlığıyla verilen haberlerin devamında kullanılan 'tespit edildi', 'anlaşıldı' ve 'görüldü' şeklindeki kesin ifadeler, daha baştan sendikamızı zan altında bırakmaktadır. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulunun murakıpları tarafından hazırlanan rapora dayanarak haber yapanlar, sendikamızın yaptığı harcamaları 'sendika dışı faaliyetler' olarak göstermişlerdir.
Türk Metal Sendikası Genel Merkezince raporda adı geçen kişi ve kuruluşlara yapılan ödemeler fatura karşılığı olarak Sendikalar Kanunu'na, sendikamız tüzüğüne ve genel kurul kararlarımıza uygundur. Sendikamız genel kurulunca belirlenen Genel Denetleme Kurulu, bu harcamaları denetlemektedir. Bunun yanı sıra bu harcamaların yasal olup olmadığını denetlemek yasalarla belirlenmiş kuruluşların da görevidir. Bizim hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş yoktur.''

''Bazı ödemeler ve harcamalar üzerine yapılan haberler de tamamen yanlıştır'' diyen Kavlak, ödemelerin büyük ve önemli bir bölümü üyelerimize, onların eş ile çocuklarına sosyal kültürel faaliyetler sunmak amacıyla alınmış tesisler ve verilen hizmetlerle ilgili olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler