'Bizim için Türkiye önemli'

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, the Washington Post ile yaptığı geniş mülakatta "Bizim için Lübnan, Türkiye ve Suriye önemli. Suriye, direnişin ön cephesinde" dedi.

Yayınlanma: 14.09.2011 - 10:24
Abone Ol google-news

Türkiye'nin, topraklarına NATO erken uyarı sistemini konuşlandırma kararına sert eleştirilerin geldiği İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, The Washington Post gazetesi ile yaptığı geniş mülakatta Türkiye'nin ülkesi için "önemli" olduğunu söyledi.

Mahmut Ahmedinejad, 13 Eylül'de Tahran'da yapıldığı belirtilen mülakat sırasında Esad rejiminin ayakta kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, "Bizim için Lübnan, Türkiye ve Suriye önemli" dedi ve Suriye'nin "direnişin ön cephesinde" olduğunu ifade etti.

Ağırlıklı olarak İran'ın nükleer programı ve faaliyetleri üzerinde durulduğu mülakatta Ahmedinejad, şimdiye kadar sadece bir nükleer enerji santralini lanse ettiklerini, 32 nükleer santrala daha ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. ABD'nin Irak'tan çekilmesi halinde ülkedeki durumun iyileşeceğini de belirten Ahmedinejad, Irak için "Etkinliğimizi artırmanın peşinde değiliz" sözlerini de kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler