Bodrum'da korkutan yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bölgedeki evler boşaltıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, yangının kontrol altına alındığını, ilk belirlemelere göre 2 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Yayınlanma: 05.07.2018 - 16:17
Abone Ol google-news

<video:1018272>

Ortakent-Yalıkavak yolu üzerinde bulunn makilik ve otluk alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın büyük korku ve paniğe neden oldu. Yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başlayan yangına havadan 2 uçak ve 2 helikopter ile karadan 100'e yakın orman işçisi ve arazözlerle mücadele edildi.

<haber-dikey:1018320>

Yangını söndürme çalışmalarına itfaiye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra AKUT timleri de destek verdi. Yangının tehdit ettiği bölgede bulunan bazı evler, tedbir amacıyla tahliye edildi. Tahliye edilen evlerden çıkarılan ve yoğun dumandan etkilendikleri belirlenen bazı vatandaşlara 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Kısmen kontrol altına alınan yangında şuana kadar yaklaşık 15 dönümlük alanın kül olduğu öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yerleşim alanlarına yaklaşan yangının evlere sıçrama ihtimaline karşı bazı vatandaşlar, kovalarla evlerinin duvarlarını ve bahçelerini ıslattı. 

ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum'da otluk ve makilik alanda başladıktan sonra ormanlık alana sıçrayan yangının kontrol altına alındığını, ilk belirlemelere göre 2 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi. Çelik, "Ortakent mevkisinde saat 14.40 sıralarında başlayan yangına 14.50'de ilk müdahale yapıldı. 4 ilk müdahale aracı, 14 arazöz, 6 su ikmal aracı, 6 helikopter, 4 uçak, 10 teknik personel, 6 memur, 70 söndürme işçisi söndürme çalışmalarda yer aldı. Yangınının çıkış sebebi teşkilatımız ve diğer kolluk kuvvetlerince araştırılıyor. Yangın saat 16.30'da kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemleri devam etmektedir. Meydana gelen yangında toplam 2 hektar makilik ve ormanlık alan zarar gördü" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler