Bodrum'da RES tepkisi

Bodrum Yalıkavak Geriş Mahallesi sınırları içerisindeki Rüzgar Elektrik Santrali (RES) projesi hakkında iki ayrı bilirkişi heyeti bugün incelemelerde bulundu. Bölgeye giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "RES projesi ile ilgili olarak sivil inisiyatifler önemli bir hareket başlattı. Bizler de sonuna kadar onların yanındayız" dedi.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 10:56
Abone Ol google-news

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mahkeme kararlarını hatırlatarak "Yıkım kararları alınmış bir yapı, ancak biz enerji kesilmediği için mahkeme kararını uygulayamaz hale gelmişiz. İlgili kuruma yazı yazıyoruz, cevap alamıyoruz. Ama hiçbir zaman peşini bırakmıyoruz, mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

Başkan Aras sözlerine şöyle devam etti:

"Burada, ÇED gerekli değildir kararıyla yola çıkılan bir süreç var. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu durum Bodrum’da sadece RES'lerle ilgili yaşanmıyor. Bodrum’un ekolojik sistemini, doğal durumunu bozacak bazı işler yapılıyor ve ÇED gerekli değildir raporları bunlara mesnet olarak gösteriliyor."

"BAKANIMIZIN İRADE ORTAYA KOYACAĞINA İNANIYORUM"

Kaçak ve imara aykırı yapılar konusunda bakanlık ile uyum içinde çalıştıklarını belirten Aras konuşmasına şöyle tamamladı:" Bodrum’da özellikle vahşi yapılaşmaylailgili yapılan müdahaleler var. Bakanlığımızla birlikte zaten biz ortak çalışmalar yürütüyoruz. Çevre konusunda şu anda çok duyarlı bir Bakanımız var. Bu konuda da Bakanımızın bir irade ortaya koyacağını düşünüyorum. Umarım burada da bir sonuç alırız." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler