"Boğulursa Putin'i kurtarırdım"

ABD Başkanı Barack Obama, 'boğulma tehlikesi yaşaması halinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kurtarmaya hazır olduğunu' söyledi.

Yayınlanma: 25.04.2014 - 18:08
Abone Ol google-news

Moskova hattında Ukrayna krizi nedeniyle ‘yeniden Soğuk Savaş yaşandığı’ yorumlarının yapıldığı bir dönemde Obama, bu gerilime karşın Putin’in başlattığı espriyi yanıtsız bırakmadı.

Asya turu kapsamında gittiği Güney Kore’nin başkenti Seul’de Devlet Başkanı Park Geun-Hye ile bir basın toplantısı düzenleyen Obama’ya, Putin’in geçen hafta düzenlenen ‘Doğrudan Hat’ programında sarf ettiği “Obama cesur ve iyi bir insan. Boğulmam durumunda beni kurtarır” şeklindeki sözleri hatırlatıldı. Obama, toplantıda Ukrayna krizine atıfla sorulan “Son gelişmeler ışığında Putin nehre düşse onu kurtarır mısınız” sorusuna şu esprili yanıtı verdi: “Boğulması durumunda kesinlikle Putin’i kurtarırdım. Kim olsa kurtarırım. Hawaii’de büyüdüm. Oldukça iyi bir yüzücüydüm, Ama pratiğimi kaybettim.”

Obama, ‘Putin’in de kendisini kurtaracağını düşünmek istediğini’ eklemekten de geri durmadı.

Rusya lideri Putin, geçen hafta halkın sorularını yanıtladığı ‘Doğrudan Hat’ programında Albina adlı 6 yaşındaki bir kızın “Boğulsaydınız, Obama sizi kurtarır mıydı?” sorusuna şu yanıtı vermişti: “Boğulmak üzere olmam durumunda Obama’nın beni kurtaracağından eminim zira o dürüst ve cesur bir insan. ABD başkanıyla aramızda herhangi bir özel ilişki olduğunu söyleyemem. Ancak onun dürüst ve oldukça cesur bir insan olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle beni kurtarırdı. Ama tabi boğulmak gibi bir durumla karşılaşmayı hiç istemem.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler