‘Bombalara karşı dayanışmadayız'

Suruç katliamında yaralanan ve tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde devam eden Koray Türkay’ı dün Gezi Direnişi’nde yaralananlar ziyaret etti. Erdal Sarıkaya, Aydın Aydoğan, Evren Köse ve Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Gezi Gazileri Dayanışma Platformu çatısı altında bir araya geldi.

Yayınlanma: 24.08.2015 - 23:42
Abone Ol google-news



Grup dün Suruç Katliamı’ndan yaralanan ve 36 gündür Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavisi süren Koray Türkay’ı ziyaret etti. Koray’ı yaralayan Suruç bombası, onları yaralayan ise polisin fişekleriydi. Hep birlikte dayanışma mesajı verdiler. Tekstil işiyle uğraşan 40 yaşındaki Koray’ın gözü önünde çok sayıda arkadaşı hayatını kaybetti. O anların etkisinden çıkamayan Koray yaşadıklarını şöyle özetledi: “Biz çocuklara oyuncak götürürken böyle bir şeyle karşılaşacağımız hiç aklıma gelmedi. Her eylemde polis saldıracak, gaz fişeği isabet edecek korkusu olur. Ama bunda imkânsız. 15 tane şarapnel deliği var vücudumda. Sivas aydın katliamı, Gezi ve Suruç genç katliamı.” Gezi şehit aileleri ve gazilerinin ziyaretinden mutluluk duyan Koray’a, Gezi gazilerinden Erdal Sarıkaya dedi ki; “Devlet zulmüne direnen ve yaralananların hukuki, sağlık her konuda yanınızdayız. Kimin saçının teline zarar gelse yanında olacağız. Dayanışma ile büyüyeceğiz, bombalar susacak.” Aydın Aydoğan “Biz Türkiye halklarının bu diktatör karşısında birleşmesi lazım. Roboski’de, Gezi’de, Soma’da, Suruç’ta halka yaşatılan zulüm herkesi vuracak. Bizler birleşerek bu katliamları durdurup aydınlık yarınları kucaklayacağız” diyor. Koray’ın da mesajı benzer: “Bu bombanın mesajı var. Artık kolay kolay birleşmeye, dayanışmaya izin vermeyeceğiz diye korku yaratmak. Kendi önlemlerimizi alarak daha da güçlü bir şekilde sokaklarda, demokratik alanlarda var olacağız. Biz bizbizeyiz. Dayanışmayla güçleneceğiz.”

Hastane şartları

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde kol ve bacağındaki demirlerle, yanıklarına karşı yapılan pansumanlarla iyileşmeye çalışıyor Koray. “Hastane şartları çok kötü. Bant yok, makas yok. Pansuman yapacaklar batikon yok. ‘Ödenek yok , ihale olsun gelecek’ diyor hemşireler. Ne ihalesi, makasın ihalesi mi olur? Leman’a kapak olacak mağduriyetler yaşanıyor bu hastanede.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler