‘Boyalı bilye silahını ağır diye almadım’

Uğur Kurt’u öldüren polis ayak hizasını hedef alarak ateş ettiğini iddia etti.

Yayınlanma: 21.03.2015 - 05:56
Abone Ol google-news

Okmeydanı’nda 22 Mayıs 2014’te bir cenaze törenine katılmak üzere beklerken Uğur Kurt’u silahıyla öldüren polis Sezgin Korkmaz’ın yargılanmasına başlandı. Korkmaz savunmasında, olay anında araçta FN silahı (İçinde boyalı bilyeler olan silah) olduğunu ancak ağır olduğu için onu kullanmak yerine silahını aldığını belirtti.

Duruşmada ifade veren polis Korkmaz, araçtan silahını alarak kendilerine doğru gelen kişinin ayak hizasını hedef alarak bir el ateş ettiğini öne sürdü. “Silahımda toplam 11-12 mermi vardı. Geri kalanları havaya sıktım” diyen Korkmaz, ifadesinin devamında şunları söyledi: “Keşke o anı geri alabilsek ama mümkün değil. O kişinin orada öleceğini bilsem kendim ölmeyi tercih ederdim.”

İlk kez gitmiş

Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan Korkmaz’ın savcılık beyanında elinde FN silahı ile olaylara müdahale etmek için arkada oturduğunu söylediğini anımsatarak “Niçin FN silahı ile müdahale etmedin” diye sordu. Kazan, “Üç gaz bombası duruyor. Onları almıyorsun. Olaydan sonra hastaneye gittiğini söylüyorsun ancak babanla birlikte olay yeri incelemesine katılıyorsun” diyerek sanığın kaçma şüphesi olması nedeniyle tutuklanmasını talep etti. Korkmaz da karşılık olarak, “FN silahları genellikle araca monte edilirler; ama bizimki o gün monte edilmemişti. Önde şoför ile onun yanındaki koltuğun arasında duruyordu. 20 kilo ile yanan bir araçtan inemezsiniz. Araçta gaz bombası var mıydı bilmiyorum” dedi. Savcılık ifadesinde olay anından 1-2 dakika sonra oradan ayrıldığını belirten Korkmaz bu defa da 3-4 saat sonra ayrıldığını söyledi. Mahkeme, sanığın tutuklanmasına ilişkin talebin reddine karar vererek görüntüleri kararan Akrep aracının kamerasının Adli Tıp tarafından incelemesine hükmetti. Duruşma 12 Haziran’a ertelendi.

Annesi zanlıya dokundu

Tutuksuz yargılanan Kurt için “olası kastla adam öldürmek” suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis isteniyor. Kurt’un annesi ve babası sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Bu arada duruşmada Kurt’un annesinin sanık polise bakarak önce söylendiği, ardında eliyle polisin başına hafifçe dokunduğu görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler