Brown'dan 'Küresel yaklaşım' çağrısı

G20 Maliye Bakanları toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, küresel ekonomik krizden çıkabilmek için ''küresel bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu'' söyledi.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 12:49
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, bugün İskoçya'nın doğu sahilinde bulunan St. Andrews'da yapılan gelişmiş ve gelişmekte olan 20 ülkenin maliye ve ekonomi bakanlarının katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı.

G20 maliye bakanlarının ekonomik krizin başladığı günden bu yana büyük başarılar elde ettiklerini söyleyen Brown, mevcut ekonomik durumdan bahsetti ve ''Düşük enflasyonun olduğu bir ortamda, büyümeyi amaçlamak bizim için doğru bir şeydir'' dedi.

Ekonomide istikrarsızlığın ortadan kaldırılması, toplumların yüksek riskten korunması gerektiğini de belirten Brown, G20 ülkelerini bankaları daha yükümlü kılabilmek ve güçlendirmek için mali işlerde vergilendirme yapmaya çağırdı.

Dünyadaki bankaların yeni ''toplumsal sözleşmeler'' yapması gerektiğini de söyleyen Brown, ''Finans kuruluşlarının küresel sorumluluklarını topluma yansıtması için, daha iyi bir ekonomik ve sosyal sözleşmeye ihtiyacımız olup olmadığını tartışmamız gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Brown ayrıca, küresel ekonomik krizden çıkmak için ''küresel bir yaklaşıma'' ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Toplantıda Türkiye'yi Babacan temsil ediyor

İngiltere'nin Maliye Bakanı Alistair Darling'in ev sahipliği yaptığı ve bu sabah başlayan G-20 toplantısında, Türkiye'yi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan temsil ediyor.

Toplantıda, ABD'deki liderler zirvesinden bu yana küresel krizdeki son gelişmeler, krizden çıkış ve ekonomik canlanma konusunda alınan ve alınmakta olan önlemler ele alınıyor. Ayrıca Aralık ayında Kopenhag'da yapılacak iklim zirvesi öncesi, iklim değişikliği konusu da masaya yatırılıyor.

Ali Babacan'ın toplantı çerçevesinde ikili temaslarda bulunarak, bu akşam Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler