"Bu onların demokratik hakkıdır"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, YÖK'ün Diş Hekimliği Fakültesi dekanlığı ataması sonrası fakültenin kendi değer ve alışkanlıklarıyla bir hareket zinciri başlattığını belirterek, ''Bu onların demokratik hakkıdır'' dedi.

Yayınlanma: 03.12.2009 - 11:04
Abone Ol google-news

Diş Hekimliği Fakültesi'nde dekanlık seçiminde en fazla oy alan aday yerine en az oy alan adayın göreve atanması üzerine fakültenin başhekim, yönetim, yürütme kurullarıyla, bir çok ana bilim dalı başkanının istifa etmesi hakkında açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bu konuda kişisel bir demeç vermesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Bir gazetecinin, üniversitenin dekana istifa etmeye zorlanması yönünde bir karar alıp almayacağı yönündeki sorusu üzerine Yılmaz, şunları söyledi:
''Yönetim kurulunda bu konu konuşuldu. Ama özel olarak benim istifaya davet etmem gibi bir şekilde değil. Bir değerlendirme oldu. Ama yönetim kurulundan böyle bir karar çıkmaz, doğru değil, onun konuşulacağı bir ortam değil. Burada tüm üniversite olarak geleneklerimize uymayan bir davranış olduğu için daha önce üniversitenin düşüncesini, algısını, nasıl hareket etmek istediğini senato duyurusuyla zaten bildirmiştik. Ama Diş Hekimliği Fakültesi kendi içinde kendi değerleri, alışkanlıklarıyla, kendi kararlarıyla bir hareket zinciri başlattı. Bu onların demokratik hakkı.''

YÖK'ün tavrıyla ilgili sorulara yanıt vermek istemediğini belirten Yılmaz, atanan Dekan Prof. Dr. Celal Artunç ile özel olarak bir görüşmesinin olmadığını belirterek, ''Atama resmi olarak yapılmıştır. Görüşmemizi gerektiren bir durum yok'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler