Bu site tasarruf ettirecek

Profilo'nun "Türkiye Enerjisini Topluyor" adlı enerji tasarrufu konusundaki bilinçlendirme projesi internette de tüketiciyle buluşuyor. Hanımlara tasarrufu anlatan web sitesinde yer alan özel bir program, evinizde kullandığınız elektrikli aletlerin yaşına göre ürünün ne kadar enerji harcadığını belirliyor.

Yayınlanma: 30.04.2010 - 14:28
Abone Ol google-news

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek, doğal kaynakların doğru kullanımına katkıda bulunmak  üzere başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi  “Türkiye Enerjisini Topluyor” projesine özel bir web sitesi oluşturdu. Siteye www.turkiyeenerjisinitopluyor.com adresinden ulaşılıyor.

“Türkiye Enerjisini Topluyor” projesi Türkiye’yi karış karış  gezerek ev hanımlarını kendi evlerinde ziyaret ederek onları enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.  Ev ziyaretlerinde bulunan gezici Profilo ekiplerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlü yetkililerinden  eğitim alan eğitmenler bulunuyor. Bu ekipler tarafından evlerde toplanan hanımlara aktarılan bilgiler, hanımların evlerinde bulunan elektrikli aletleri tasarruflu kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Projenin sonunda 2010 yılı içersinde 500’ün üzerindeki eve ve 5.000 ev hanımına ulaşılması hedefleniyor.

 “Türkiye Enerjisini Topluyor” projesi çerçevesinde hazırlanan özel web sitesinin en büyük özelliği, “tıklanmıyor” olması. Bilgisayarların farelerindeki pil ömrünü uzatarak enerji tasarrufu sağlamak için özel olarak tasarlanan bu sitede dolaşırken, açılmak istenen sayfayı tıklamaya gerek yok. Fareyi açılmak istenen yere getirip hareket ettirmeden bir kaç saniye beklenildiğinde sayfa kendiliğinden açılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler