Burası bir gastronomi üssü

“Restoran, market ve okul” konseptiyle İtalya, Japonya, Amerika ve Dubai'nin ardından İstanbul'da açılan Eataly'nin mottosu, “İyi, Temiz ve Adil Yemek”.

Yayınlanma: 27.08.2014 - 16:13
Abone Ol google-news

İtalyan gastronomisini restoran, okul ve market üçlemesiyle tanıtan ünlü perakende konsepti Eataly, artık İstanbul'da. Eataly’nin kurucusu Oscar Farinetti'nin, Türkiye'deki iş ortakları Zülfikar Bekar ve Zorlu Holding'in patronu Ahmet Zorlu'nun kızı Şule Zorlu Cümbüş'ün İstanbul Zorlu Center'da açtıkları mekan, bir anlamda yuvasına dönmüş sayılabilir. Çünkü Farinetti, 2001 yılında Kapalıçarşı'yı ziyaret ettikten sonra konseptten çok etkileniyor. İtalyan gastronomisini anlatmanın yolunun bu olduğunu düşünen Farinetti, ilkini 2004'te açtığı Eataly'de bu konsepti benimsiyor. Dokusunu bunun üzerine kurduğu bu konseptle şimdi İstanbul'da da ilgilileriyle buluşuyor. Zaten 8 bin metrekarelik alanıyla Roma'dan sonra en büyük Eataly de burası. Peki İstanbul'da 20 milyon dolarlık yatırımla kurulan bu gastronomi üssü ne gibi özelliklere mi sahip?

Eataly, “İyi, Temiz ve Adil” yemek mottosuna sahip. Zaten ilk kez Torino'da açılmasının ana sebebi de bu. Slow Food hareketinin doğduğu yerden etkilenen Eataly'nin en büyük ilham kaynaklarından biri de Slow Food hareketinin kurucusu Carlo Petrini. 1989 yılında, dünyada hızla yayılan “fast food” beslenmeye karşı başlayan bu hareketin en büyük destekçisi olan Eataly; çiftçi, üretici, aşçı ve tüketicilerin el birliğiyle yemek kültürünü korumak ve “iyi, temiz ve adil” kavramlarının gastronomi dünyasında yerini bulması misyonunu da üstleniyor. O yüzden kaliteli İtalyan yemeklerini yerken, satın alma imkanı da sunuluyor, yedikleriniz hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Girişte gurme manav karşılıyor sizi. Burada yer alan ürünler, mevsimine uygun seçiliyor. Eataly İstanbul'da yaklaşık 5 bin çeşit ürünün yer aldığı market dışında toplam 12 restoran, üç ayrı kahve alanı, pastane, çikolatacı ve dondurmacı olmak üzere üç de tatlı bölümü bulunuyor. Toplam 8 bin m2 alan üzerine kurulan Eataly'de taze makarna, et, balık, sebze-meyve, kuru meyve, çikolata, kahve, meyve suları, peynir ve şarküteri ürünlerinin yanı sıra ev gereçleri, kozmetik, yemek ve beslenme kitapları gibi gıda dışı ürünler de yer alıyor. Restoranlar ise makarna, pizza, mozzarella, et, balık, tavuk ve sebze ağırlıklı mönüler sunuyor. “Ne yiyorsak onu satıyoruz” mottosuyla faaliyet gösteren Eataly’de tüm restoranlarda yediğiniz her şeyi market alanından satın alabilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler