Bursalılara ulaşım kolaylığı

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ulaşım şirketi Burulaş, kent içi ulaşımda başlattığı bütünleşik bilet sistemine dahil olan yolcuların farklı hatlardan indirimli yararlanması için uyguladığı 45 dakikalık aktarma süresini 1 saate çıkarttı.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 16:45
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, özel ring ile besleme, kısa, orta, uzun hatlarda, ilçe hatları ile BursaRay arasında yapılan aktarma sürelerini yeniden düzenleyen Burulaş'ın yeni uygulamasıyla, ''Akıllı Bukart''lı vatandaşlar artık 1 saatlik süre içinde yapacakları aktarmalarda tam bilette 0,90 YTL, indirimli bilette ise 0,60 YTL'lik indirimden yararlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de yazılı açıklamasında, toplu ulaşım ağının BursaRay B etabının da hizmete girmesiyle genişlemesiyle aktarmalı yolculuklarda 45 dakikanın yetersiz kaldığını, bu yüzden süreyi 1 saate çıkardıklarını bildirdi.

Toplu ulaşımda konforlu ulaşım yanı sıra halka ekonomik bir yolculuk sunmayı da hedeflediklerini ifade eden Şahin, yeni sistemin pazartesi gününden itibaren uygulanacağını kaydetti.

Şahin, ''Ulaştıran ulaşım'' hedefi doğrultusunda kent içindeki toplu ulaşım sisteminde köklü değişimler yaptıklarını, Bursalılara konforlu ulaşım hizmeti verebilmek için kent içindeki eski otobüsleri 84 yeni otobüsle değiştirdiklerini belirtti.

Kentin doğusunu da BursaRay hattına dahil ederek çağdaş ulaşım sistemini tüm kente yayma hedefinde bir adım daha ilerlediklerine işaret eden Şahin, ''Ulaşımda halkın cebini de düşünerek uygulamaya koyduğumuz bütünleşik bilet sistemine getirilen bu tür yeniliklerle Bursalılara ucuz seyahat imkanı da sunuyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler