Bush 'destek paketini' savundu

ABD Başkanı George W. Bush, otomobil üreticileri ve işçilerinin ödün vermesi karşılığında sıkıntı içindeki otomobil şirketlerine 17,4 milyar dolar kredi sağlanmasını içeren destek paketini savundu.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 16:50
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W. Bush, otomobil üreticileri ve işçilerinin ödün vermesi karşılığında sıkıntı içindeki otomobil şirketlerine 17,4 milyar dolar kredi sağlanmasını içeren destek paketini savundu. Bush, haftalık radyo konuşmasında, Amerikan otomobil şirketlerinin düzensiz bir şekilde çökmesinin, ABD ekonomisini derin ve uzun bir durgunluğa (resesyona) sokabileceğini söyledi.

George W. Bush, ''Hepimiz, aldığım önlemlerin gerekli olmamasını isterdik. Ancak duruma bakıldığında ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehdidi ortadan kaldırmanın en etkili ve sorumlu yolu buydu'' dedi. Bush, ekonomi danışmanlarının otomotiv endüstrisindeki şirketlerin iflas etmesinin, ABD ekonomisini daha uzun ve daha derin bir durgunluğa sokacağını düşündüklerini belirtti. Bush yönetimi, otomobil üreticileri ve işçilerinin ödün vermesi karşılığında sıkıntı içindeki otomobil şirketlerine 17,4 milyar dolar kredi sağlama kararı almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler