Bütçe Komisyonu devam ediyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Yayınlanma: 21.11.2012 - 10:02
Abone Ol google-news

Komisyonda, bakanlıkların 2013 yılı bütçelerinin görüşülmesi sürüyor. Bugünkü ilk oturumda Çalışma ve Sosyal GÜvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi (TODAİ) ile Devlet Personel Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri ele alınıyor.

Komisyon'da görüşmeler başlamadan önce CHP'li milletvekilleri, duvarlara ve sıralara, ''Prim ve sene dolalı yıllar oldu. Emeklilik gerçekti, hayal oldu'', ''Genç yaşta işe başladık. Yaşlılığımızda devlet tarafından taca atıldık'', ''Sayın bakan biz vasıflıyız. İşverene göre yaşlıyız. Aç mı kalalım?'', ''Maç devam ederken kural değişti, ömrüm emekli olmaya yetmedi'', ''İş yok, sağlık yok, emekliliğe daha çok'', ''Siz hiç aç kaldınız mı?'' yazılı dövizler astı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, salona girince milletvekillerinin yanına giderek tokalaştı. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, önündeki ''Siz hiç açlık gördünüz mü, önce Yaş'a sonra Bakan'a takılanlar'' yazısını göstererek, ''Okudunuz mu?'' diye sordu. Bakan Çelik'in ''AK Parti iktidarında açlık mı olur?'' demesine Aslanoğlu, ''Bunlar kim?'' karşılığını verdi. Çelik, Komisyon Başkanı Lütfü Elvan'ın birleşimi açması üzerine bütçe üzerindeki sunumuna başladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler