"Bütün bakanlar kurulunu aday gösterse bile..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, AKP'nin, Başbakan dahil bütün bakanlar kurulunu İzmir'den aday göstermesi halinde bile sonucun değişmeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 12.04.2011 - 16:31
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin İzmir'i sadece seçim öncesi hatırladığını öne sürerek, her seçimde yenildiğini ve yenilgi sonrası İzmir'i belli kavramlarla yaftaladığını savundu.

Yüksel şöyle devam etti:
''Sayın Ertuğrul Günay, İzmir'in potansiyelinin layık olduğu yere taşınması konusunda hükümetin gelecek dönemde seferberlik başlatacağını söylemiş. 9 yıldır İzmir'in tarım sanayi ve turizm potansiyelini görmezden gelen İzmirliyi 'Gavur İzmirli' diyerek ötekileştiren AKP'nin bakanının bu sözü, bugüne dek İzmir ve İzmirliyi siyasi yandaşı olmadığı için cezalandırdıklarının en somut göstergesidir.
Sağduyulu İzmir halkının 9 yılı unutarak Ertuğrul Günay'ın boş vaatlerine kanmayacağı, 12 Haziran'da bir kez daha ortaya çıkacaktır. İzmir bir kez daha çağdaşlığın, cumhuriyetçiliğin ve demokrasinin kalesi olacağını ispatlayacaktır.
AKP'li iki bakanın İzmir'den aday gösterilmesi bir göz boyamadır. Ama İzmirli yurttaşların bilinci AKP yöneticilerinden çok daha ileridir. O sebeple bu plan tutmayacaktır. İzmirli, Ertuğrul Günay ve diğer adaylardan 9 yılın hesabını sormak için sabırsızlıkla bekliyor. Kısacası AKP, Başbakan dahil bütün bakanlar kurulunu İzmir'den aday gösterse bile sonuç değişmeyecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler