Büyük tehlike atlatıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 13.08.2011 - 14:57
Abone Ol google-news

Armutalan beldesi Camiavlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangına, havadan iki helikopterle müdahale edildiği ve çok sayıda arazöz ile orman işçilerinin bölgeye gönderildiği bildirildi.

Ekiplerin müdahalesi sürerken, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın yerleşim alanlarını da tehdit ediyor.
 

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Armutalan Beldesi Camiavlu Mahallesi'nde yerleşim yerlerine oldukça yakın bir bölgede orman yangını çıktığını söyledi.

Ekiplerin yaklaşık bir saattir yangını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirten Polat, ''Vatandaşların yangın bölgesinden kaçtıklarını gördükleri 2 çocuk polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Fakat herhangi bir sabotaj yok. Sigara içmek için ormanlık alana giden iki çocuğun ihmali sonucu yangının çıkmış olabileceğini düşünüyoruz. 18 yaşından küçük olan çocuklar şuan polise ifade veriyor'' dedi.

Yangın bölgesinde önceliği yerleşim yerlerinin korunmasına verdiklerini ifade eden Polat, şunları söyledi:
''Şu an için mahalleyi tehdit eden bir durum söz konusu değil. Yangın kısmi olarak kontrol altına alındı diyebilirim. Yangına 3 helikopter ve bir uçak havadan müdahale ediyor. Orman işletme ekiplerinin yanı sıra belediyelerin bütün arazöz ve itfaiye araçları d
a bölgeye çağrıldı. Şuan bizi endişelendiren tek şey rüzgarın etkili olması.''

Öte yandan, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, keşif helikopteri ile yangını havadan takip ederek ekiplere talimat veriyor.

Bölgede yaşayanlar ise evlerinin balkonundan kaygılı bir şekilde çalışmaları izliyor.

 

Kontrol altına alındı

Keşif helikopteri ile bölgeye gelen Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının, havadan 6 helikopter, 2 uçak ve yerden ise çok sayıda arazöz, itfaiye ve orman işçilerinin yaptığı müdahale sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yaklaşık 4 hektarlık orman alanında etkili olduğunu bildiren Yıldırım, ''Yangın çıkar çıkmaz Beldibi beldesinde bulunan ekibimiz 5 dakikada yangına müdahale etti. Rüzgarın yerleşim yönlerine değil de ormanlık alana doğru esmesi alevlerin evlere sıçramamasında etkili oldu. Zamanında yapılan etkin müdahale sonucu yangın yerleşim yerlerine sıçramadan önlendi'' dedi.

Bu arada, yangına müdahale eden ekipler arasında bulunan ve dumandan etkilenen Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü şefi Sinan Saatçioğlu ve parmağından yaralanan orman işçisine sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Bölge Müdürü Yıldırım, Saatçioğlu ve yaralı işçinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Armutalan beldesi Camiavlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda sigara içtikleri iddiasıyla iki çocuk polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, yangının çocukların içtiği sigaradan çıktığı öne sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler