Büyükada’ya 5. cami ısrarı

Adalar Belediyesi ile mimarların itiraz ettiği cami projesi yine İBB gündeminde.

Yayınlanma: 15.04.2015 - 05:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde gündeme getirdiği, Çamlıca ve Göztepe’den sonra Büyükada iskelesinin yakınına cami yapmayı sağlayacak plan değişikliği dün tekrar İBB gündemine getirilerek kabul edildi. Adalar Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası ile İstanbul Adalar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Büyükada’nın Yalı Mahallesi’ne yapılması planan cami projesine ilişkin adada yeteri kadar caminin bulunduğuna dikkat çekerek projeye itiraz ediyor. Yapılması planlanan yeni caminin iskeleye çok yakın bölgede olması ‘içkili restorantların ruhsatlarının iptalini’ gündeme getirecek. İbadethanelerin 100 metre yakınına kadar içki ruhsatının verilmemesi adada yeni bir tartışmayı da beraberinde getirecek.

Ayedaş binasının bulunduğu 465 metrekarelik alana cami yapılmasını öngören plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oyçokluğuyla 2014’ün mayıs ayında kabul edilmişti. Adalar Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası ile İstanbul Adalar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği itiraz etti. İtiraz üzerine İBB’nin dünkü meclis toplantısı gündemine cami projesi plan değişikliği yeniden geldi.

CHP’lilerin “ret” oylarına karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Kış nüfusu 5 bin civarında olan Büyükada’da halen mescit ve cami ölçeğinde Hacı Havva Özden, Kumsal, Nizam camileri ile 3 yıl önce restore edilerek Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hamidiye Camii bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon