Çalışmak için en çok tercih edilen ülkeler

Yurtdışında çalışma fikri günümüzde de etkisini kaybetmeyen bir eğilim. İnsanların en çok tercih ettiği ülke ise ABD.

Yayınlanma: 03.11.2014 - 17:03
Abone Ol google-news

ABD’nin yabancı işçiler için en çok ilgi çeken ülke olması büyük bir sürpriz değil. Ancak Türklerin çalışmak için en çok gitmek istediği ülke ABD değil.

TÜRKLER EN ÇOK ALMANYA'DA ÇALIŞMAK İSTİYOR

Türkler ve Rusların çoğunluğu ise çalışmak için Almanya’yı en favori ülkeleri olarak görüyor. Grup 20 ülkelerinin haritası gösterdiği üzere Çinli işçiler için en çok ilgiyi ABD’ye değil İngiltere’ye gösteriyor.

Danışmanlık şirketi Boston Consulting Group ve the Network Ekim ayında 189 ülkeden 200,000 katılımcı ile dev bir anket yaptı.Bu ankette ortaya çıkan diğer bulgular şunlar:

Anket katılımcılarının beşte birinin önceden uluslararası çalışma deneyimi bulunuyor. Katılımcıların üçte ikisi çalışmak için başka bir ülkeye gitmek istediğini belirtti.

YÜZDE 42'LİK KESİM ABD'Yİ İSTİYOR

ABD, katılımcıların yüzde 42’sinin gitmek istediği ilk 10 yerin arasında bulunuyor. Bu ülkelerden sonra yüzde 37 ile Birleşik Krallık, yüzde 35 ile Kanada geliyor. Araştırmacılar bu üç ülkenin de güçlü ekonomilere sahip olmasından ve çoğunlukla İngilizce konuşmalarından dolayı rağbet gördüklerini bildirdi.

ASYA'YA İLGİ YOK

Asya Pasifik bölgelerindeki hızlı ekonomik büyümeye rağmen, Amerikalılar ve Avrupalılar arasında özellikle dil endişesi nedeniyle bu bölgeler ilgi çekmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler