Cami altına dershane

Milyonlarca öğrenciyi bir üst eğitim kurumlarına geçişi sağlayan sınavlara hazırlayan dershaneleri eylül ayında kapatmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Muş İl Müdürlüğü skandal bir uygulamaya imza attı.

Yayınlanma: 28.01.2015 - 22:27
Abone Ol google-news

İl merkezindeki Lale Cami ve Külliyesi’nde dershane açılmasına izin veren Müdürlük, caminin alt katındaki 5 sınıfta, pazar günleri, edebiyat, fizik, kimya ve matematik kursu verileceğini duyurdu. Oysa Milli Eğitim mevzuatına göre, okul veya yaygın eğitim kurumları dışında eğitim faaliyeti yapılması yasak. Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan imzasıyla Muş’taki tüm eğitim kurumu müdürlüklerine gönderilen yazıda, Muş Merkez Lale Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin bünyesinde lise öğrencilerine yönelik edebiyat, fizik, kimya ve matematik derslerinde pazar günleri “yetiştirme kursları” açılacağı belirtildi.

Müdürlük yazısında, kursta görevlendirilecek öğretmenlerin ders ücretlerinin de cami derneği tarafından ödeneceği belirtildi. Cumhuriyet’in konuya ilişkin ulaştığı İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aslan, uygulamayı doğrulayarak “İki katlı caminin alt katında 5-6 derslik var. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı takviye kursları niteliğinde öğrenciler burada üniversiteye hazırlanacaklar. Caminin olduğu bölge merkeze uzak olduğu için, lise öğrencileri bakanlığın okullarda açtığı kurslara gidemiyordu. Velilerin bu yönde talebi vardı. Cami derneği de açacakları kurs için duyuru yapmamızı istediler. Biz de duyurduk” açıklaması yaptı. Mevzuata göre, örgün ve yaygın eğitim kurumları dışında herhangi bir eğitim öğretim faaliyeti yasak. Özel dershanelerin kapanması sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul ve halk eğitim merkezlerinde açtığı takviye kursları dışında “bir üst eğitim kurumuna geçişi sağlayayan sınavlara hazırlık niteliğinde eğitim öğretim verilmesi” de yasak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler