Caniler sınır komşumuz oldu, Türk TIR şoförlerini rehin aldı

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara Termik Santrali'ne mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin aldı. IŞİD militanlarının Musul kentinde kontrolü ele geçiriyor.

Yayınlanma: 10.06.2014 - 11:03
Abone Ol google-news

Irak'ta Musul kentinin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolüne geçtiği iddia edildi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD militanları, daha önce bazı noktalarında kontrolü ele geçirdikleri Musul'da sabahın erken saatlerinde de güneydeki polis merkezi ve askeri operasyonlar binasına girdi.

BİNLERCE KİŞİ KAÇIYOR - İşte son fotoğraflar

Güvenlik güçlerinin çekilmek zorunda kaldığı kentte, IŞİD mensuplarının kontrolü tamamen ele geçirdiği öne sürüldü. Irak'ta ordu birlikleriyle çatışan terör örgütü IŞİD militanlarının gece Musul havaalanı, valilik ve polis müdürlüğü binasının da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde kontrolü ele geçirdiği belirtilmişti.

28 TÜRK ŞOFÖR REHİN ALINDI

 <video:81325>

 

Davutoğlu’ndan rehin şoförler açıklaması

IRAK'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförün IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi. Irak'ta bulunan ve arkadaşları rehin alınan Hüsnü Akbaş ise, dün gece konvoy halinde giden 28 TIR şoförü ile sabah konuştuğunu ve şoförlerin rehin alındıklarını söyledikten sonra bir daha kendileriyle temasın kesildiğini söyledi.

İskenderun Limanı'ndan Irak'ın Musul kentine bağlı Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot taşıyan 28 Türk şoförü, dün gece Mahmur üzerinden konvoy halinde ilçeye hareket etti. Sabah saatlerinde arkadaşlarını arayan şoförler IŞİD militanları tarafından tankerlerine el konulduğunu ve santralin ele geçirildiğini ve kendilerinin de rehin alındıklarını söyledi. Şoförlerin arkadaşı olan ve kendisi Mahmur'da kalan Hüsnü Akbaş, uzun süredir İskenderun'dan Musul'a tankerlerle mazot taşıdıklarını belirterek, "Dün akşam 28 arkadaşımız tankerleri ile konvoy halinde Mahmur üzerinden Geyara'daki termik santrale mazot götürmek için hareket etti. Sabah saatlerinde görüştüğümüz bir arkadaşımız IŞİD militanlarının termik santrali ele geçirdiğini ve tankerlerine el koyarak kendilerini de rehin aldıklarını söyledi ve telefon kapandı. Sonra bütün aramalarımıza rağmen kendilerine ulaşamadık" dedi.

REHİNELERDEN 18'İ SANTRALDE 10'U BAŞKA YERE GÖTÜRÜLDÜ

Irak'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmalar sürerken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoföründen 18'inin santralde tutulduğu, 10'unun ise ellerinin bağlanarak iki araçla başka yere götürüldüğü belirtildi.
Şoförlerin arkadaşı olan ve onların rehin alındığını duyuran Hüsnü Akbaş, saat 14.30 sıralarında rehin alınan ve güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemediği bir arkadaşlarının kendilerini telefonla aradığını belirtti. Akbaş, arkaşının rehin alınan 10 kişinin ellerinin ve gözlerinin bağlanarak iki araçla başka yere götürüldüğünü aktardığını ifade etti. Aktaş, geri kalan 18 Türk TIR şoförünün ise halen termik santralde tutulduğunun söyledi.

HDP DEVREYE GİRDİ

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, rehin alınma nedeniyle bazı şoförlerin kendisini de arayarak durumdan haberdar ettiğini ve kendisinin de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

BİNLERCE KİŞİ DUHOK VE ERBİL'E KAÇIYOR

Musul'da Irak ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, binlerce Musullunun Irak Kürt yönetimi idaresinde bulunan Duhok ve Erbil'e kaçtıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre, IŞİD, Musul’un Tennak, Yermuk, 17 Temuz ve Risale mahallelerinde kontrolü ele geçirdiği ve mahallelerde oturanlara anons yaparak evlerini terk etmelerini istediği belirtildi.

KEKÜK'TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Irak'ın Musul kentinde ordu güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü arasındaki çatışmaların diğer kentlere sıçrama endişesi yaşanıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki kentlerde güvenlik güçleri alarmda bekletilirken Musul'un komşusu Kerkük'te ise bir karara imza atıldı. Kerkük Valiliği, kent merkeziyle bağlı ilçe ve nahiyelerde Musul'daki çatışmaların sıçrama ihtimalini gerekçe göstererek geceleri sokağa çıkma yasağı ilan etti. Karar, Valiliğe bağlı Yerel Yönetimler Güvenlik Komisyonu tarafından alındı.

Buna göre vatandaşlar, süre belirtilmeden her gece 23.00 ile 04:00 arasında sokağa çıkamayacak. Bu kararın vatandaşların güvenliği için hayati önem taşıdığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler