Çare yıldız satışı mı?

Galatasaray’ın UEFA ile yürüttüğü Finansal Fair-Play görüşmelerinde tablonun iç açıcı boyutlarda olmaması Sarı-Kırmızılı yönetimi yeni arayışlara itti.

Yayınlanma: 12.10.2015 - 12:49
Abone Ol google-news

 

Galatasaray’ın UEFA ile yürüttüğü Finansal Fair-Play görüşmelerinde tablonun iç açıcı boyutlarda olmaması Sarı-Kırmızılı yönetimi yeni arayışlara itti.

UEFA yılda en fazla 30 milyon Avro’luk zarara tolerans tanırken Galatasaray’da bu rakam Dursun Özbek yönetiminin çalışmasıyla 90 miyon Avro’dan 70 milyon Avro’ya indirildi. UEFA ile geçmişte yapılan anlaşma sezon sonu tamamlanacak. Ancak Sarı-Kırmızılı yönetim kalan sürede 40 milyon Avro’luk farkı kapatamayacağından UEFA’dan 1 yıl daha esneklik bekliyor.

GS Store ve sponsor hamlesi

Dursun Özbek yönetimi, UEFA kriterlerine uygunluk adına kulüp lisanslı ürünlerini satan GS Store’dan sezon sonu itibarıyla önemli oranda bir kâr elde etmeyi amaçlıyor. Ayrıca hem forma sponsorluğu hem de kulübün yapacağı reklam anlaşmalarından gelmesi muhtemel para ile UEFA’ya “İstediğiniz seviyeye inmeye çalışıyoruz” mesajının verilmesi planlanıyor.

Bonservis geliriyle farkı kapat!

Yönetimin masasında mali kaynak yaratmak için duran önemli maddelerden biri de futbolcu satışlarından elde edilecek gelir. Galatasaray Telles’i İnter’e 8.5 milyon Avro; Bruma’yı Real Sociedad’a 7.5 milyon Avro satın alma opsiyonuyla kiralamıştı. İki futbolcunun bu rakamlara elden çıkarılması halinde 16 milyon Avro’luk artı kaynak sağlanacak.

Yıldızlar gözden çıkarılabilir

Bruma ile Telles’ten 16 milyon Avro kazanılsa dahi bunun yetmediği ortadayken UEFA’dan ek süre alınamazsa gelecek sezon hem Avrupa kupalarına katılabilmek hem de transfer yasağı almamak adına gözler Sneijder, Muslera ve Burak gibi isimlerin yüksek bonservisle elden çıkarılma ihtimaline çevrilecek. Özellikle İngiliz ekiplerinin kıskacında olan Burak ve Muslera için devre arasında gelebilecek tekliflerin değerlendirilebileceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler