"Çatışmaların ve gerginliklerin öne çıktığı 1 Mayıs istemiyoruz"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, çatışmaların ve gerginliklerin öne çıktığı 1 Mayıs istemediklerini söyledi.

Yayınlanma: 26.04.2010 - 12:56
Abone Ol google-news

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sakarya Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Taksim Meydanı'nın 1977'de yaşanan olayların ardından kutlamalara kapatıldığını hatırlatarak, konfederasyonunun girişimleriyle bu yıl ilk defa 1 Mayısı Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını kaydetti.

Birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak gördükleri 1 Mayıs'ın çalışanların sorunlarının, özelleştirmelere ve taşeronlaşmaya karşı yürütülen mücadelenin gündeme getirilmesinde önemli olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
''1 Mayısı toplumu tedirgin eden, toplumun ve emekçilerin taleplerinden öte bazı ideolojik grupların kendilerini ifade ettiği bir güç olarak kamuoyunda görülmesinden rahatsızız. Toplumun maddi varlıklarını tahrip eden 1 Mayısı asla Hak İş onaylamamakta ve kabul etmemektedir.''

Türkiye'yi 1 Mayıs paranoyasından kurtarmaları gerektiğini ifade eden Arslan, ''1977'de 37 insanın hayatını kaybetmesinin üzerinden 33 yıl geçti. Halen tetiği çekenler ve bu katliama neden olanlar bulunup yargılanamamıştır. Bu konunun da ülke gündeminden düşürülmemesi gerekiyor'' diye konuştu.

Konfederasyonun ağırlıklı kutlama merkezinin Taksim Meydanı olacağını kaydeden Arslan, şunları söyledi:
''Çok ciddi bir katılım gerçekleştireceğiz. Sakarya, Kocaeli, Bursa ve İstanbul'daki teşkilatlarımızdan yoğun katılım olacak. Taksim'de kaos ortamının oluşması, 6 konfederasyonun belirlediği sloganların, pankartların dışında isimler, unvanlar, çeşitli siyasi partiler ve derneklerin kendilerini öne çıkardıkları 1 Mayıs istemiyoruz. Kamuoyunu rahatsız edecek, tartışmalara sebep olacak herhangi bir olumsuzluk istemiyoruz. Çatışmaların ve gerginliklerin öne çıktığı 1 Mayıs istemiyoruz.''

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arslan, Türkiye'de şimdiye kadar sivil ve demokratik yollarla anayasa yapılamadığını, bunun haksızlık olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin sivil, demokratik ve katılımcı bir anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Arslan, ''Bugün AK Parti'nin kısmen yapmak istediği anayasa değişikliğini elbette ki yetersiz görüyoruz. Gönlümüz istiyor ki anayasanın tamamı değiştirilsin. Anayasa değişikliğinin kısmi de olsa yapılan her değişikliğini destekliyoruz. Bu konuda toplumun önünde en büyük engel olan bu anayasadan kurtulmak konusunda atılan adımların arkasındayız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler