Caz dünyasının ünlü isimleri İstanbul'da

10 - 30 Haziran tarihleri arasında Akbank Sanat'ta Caz Günleri dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturuyor.

Yayınlanma: 04.06.2010 - 12:56
Abone Ol google-news

Akbank Sanat’ta Caz Günleri’nin açılış konserini Aydın Esen ve Erkan Oğur gibi saygıdeğer müzik otoriteleri tarafından, yeni neslin  en üretici ve heyecan verici müzisyenlerinden biri olarak gösterilen Bilal Karaman gerçekleştirecek. Genç sanatçıya 10 Haziran Perşembe günü vereceği konserde basta Çağlayan Yıldız, davulda ise Ediz Hafızoğlu eşlik edecek. Ünlü gitarist konserinde kendi bestelerinin ağırlıkta olduğu bir repertuvarı  seslendirecek.

Bilal Karaman’ın ardından ise güçlü sesi ve usta vokal tekniği ile birçok farklı tarzı başarı ile icra eden Silvia Perez, 15 Haziran Salı günü sahneye çıkacak. Cruz’a, konserinde perküsyon sanatçısı Ravid Goldschmidt eşlik edecek.

Kendine özgü sampling tekniğiyle, yalın melodik kesitleri canlı performans sırasında düzenleyip, klasik müzik formlarını çağdaş ritimlerle harmanlayan caz dünyasının ünlü ismi Mich Gerber, 23 Haziran Çarşamba günü The Seed’de, 24 Haziran Perşembe günü Akbank Sanat’ta caz tutkunlarıyla buluşacak. Tekrar ve katmanlar kullanarak müziğinde büyüleyici armoni ve inanılmaz bir canlı performans dinamizmi yakalayan Gerber, kontrbasını vurmalı bir saz gibi kullanarak sınırları  zorluyor. Orijinal bestelerindeki soyut ve Doğu’ya has dokunuşlarla dinleyicilerini farklı dünyalara yolculuğa çıkaran sanatçı, dans ederek yaptığı bedensel oyunlarla konserlerine teatral bir hava katıyor.

Kontrbas’a zarif ve etkileyici bir melodik üslup kazandıran ünlü cazcı Lars Danielsson 30 Haziran Çarşamba günü caz tutkunlarıyla buluşacak. Yaklaşık yirmi yıldır sound’unu ve caz vizyonunu devamlı yenileyip derinleştiren Lars Danielsson, 1980 yılından günümüze gerçekleştirdiği 15 solo albümün yanı sıra John Abercrombie, Randy ve Michael Brecker, John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Charles Lloyd gibi birçok caz müzisyeni ile ortak projeler gerçekleştirdi. Kontrbasın yanı sıra viyolonsele de aynı derecede hakim olan sanatçı, özellikle 1990’lı yıllarda David Liebman, Bobo Stenson ve Jon Christensen’den oluşan dörtlüsüyle dünya çapında bir hayran kitlesine ulaştı. Lars Danielsson’un  son dönem albümleri olan Pasodoble, Libera Me ve Tarantella’yı seslendireceği Akbank Sanat’taki konserinde; piyano ve davulda Stavros Lantsias, gitarda John Parricelli eşlik edecek.

(www.akbanksanat.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler